Magic Fehér Patrik 2023. 06. 08.

Világelső attrakcióval bővít egy luxus-óceánjáró

Hamarosan elindul első útjára az óceánjárók krémjéhez tartozó Explora I nevű hajó, melyről kiderült, hogy fedélzetén nyílik az első utazó Rolex-butik.

A koronavírus-járvány alatt mélyponton volt az óceánjárós nyaralások iránti érdeklődés, de a pandémia lecsengésével ismét élénkebbé vált ez a piac. A hajótársaságok azonban a tömeges üdültetés mellett elkezdtek exkluzív élményeket is kínálni a tehetősebb rétegeknek, olyan utak váltak elérhetővé olyan hajókon, melyeket a korábbi állapotokhoz képest már nem fizethet meg mindenki, így garantáltan kikapcsolódhat az utazó.

Ezt a vonalat képviseli az MSC-cégcsoportba tartozó Explora Journeys nevű vállalat is. Minden téren a luxust helyezi előtérbe a társaság új hajója, az Explora I fedélzetén, legyen szó a lakosztályok berendezésétől kezdve az úti célok megválasztásán át az egész szervezésig. A cél tényleg az náluk, hogy aki velük utazik, az élvezzen is minden pillanatot, és ne rohanásként élje meg a városok meglátogatását, ahol alig marad idő szétnézni. A képre kattintva galéria nyílik!

12 fotó megtekintése

Világelső attrakcióval bővül egy luxus óceánjáró

A társaság nemrég bejelentette, hogy az Explora I fedélzetén a 461 kabin ideiglenes lakói nem csak a kilenc étterem valamelyikének ételeit, vagy a négymedencés fürdőrészleg szolgáltatásait élvezhetik: a fedélzetre költözik a világ első utazó, a svájci márka által is jóváhagyott Rolex-butikja, ahol képzett szakemberek segítenek luxusórát vásárolni az érdeklődőknek.

Világelső attrakcióval bővül egy luxus óceánjáró Világelső attrakcióval bővül egy luxus óceánjáró

“Hiszünk abban, hogy az új eladóhely kötelező úti célja lesz mindenkinek, aki egy leheletnyi luxust szeretne hozzátenni a kirándulás élményéhez” – idézi az Explora Journeys hivatalos közleménye Michael Ungerer vezérigazgatót.

A Rolex-butik július 17-én nyílik, természetesen egyszerre a hajó első indulásával. Az Explora I első útja az angliai Southhamptonból a dán fővárosba, Koppenhágába vezet, út közben pedig érintik a belgiumi Brugge-t, a norvégiai Brønnøysund városát, illetve Dániában még Skagenben is megállnak a 16 nap során.

Arról nincs információnk, hogy az első útra mennyi volt a beugró, de hasonló hosszúságú észak-európai utakat fejenként 14-15 ezer eurós (5,1-5,5 millió forintos) indulóárral kínálja a cég – ehhez képest egy olcsóbb Rolex ára már-már aprópénz.

További kérdés persze, hogy a Rolexre áhítozó utasok megkaphatják-e, amit kinéztek, ugyanis az utóbbi években a hivatalos Rolex-partnereknél bevett gyakorlattá vált a várólistázás (akár 2-3 éves várakzással), valamint a burkolt zsarolásnak tekinthető “csomagozás”, melynek keretében a potenciális vásárló több, nem túl kelendő luxusóra megvásárlása mellett vagy csak után – igen, várólistával! – juthatott csak az eredetileg kinézett modellhez, hiába volt meg a sok-sok millió forintnak megfelelő pénze.

Forrás: Explora Journeys