Magic Fehér Patrik 2023. 08. 09.

Elvitték a történelmi lottónyereményt, bukja pénze egy részét a győztes

Gazdára talált minden idők harmadik legnagyobb lottónyereménye az Egyesült Államokban. Mielőtt megkapja pénzét, fontos dologról kell döntenie a győztesnek.

Elképesztően felhalmozódott az amerikai Mega Millions jackpotja az augusztus 8-ai sorsolás előtt. Ahogy arról mi is beszámoltunk, 1,58 milliárd dollár (560 milliárd forint) volt a főnyeremény, melyhez 5+1 számot kellett eltalálni.

Ez most végre összejött valakinek: a szerencsés nyertesről egyelőre nem lehet sokat tudni, csak azt, hogy a 13, 19, 20, 32, 33, illetve 14-es számokat tartalmazó szelvényt Florida államban adta fel. Most viszonylag kellemes teher ül a vállán, feltéve, hogy már tudja,

övé a Föld harmadik legnagyobb lottónyereménye, illetve a Mega Millions történetének legnagyobb jackpotja.

A kellemes teher a pénz sorsával kapcsolatos: azt kell eldöntenie, hogyan kapja meg az összeget. Az amerikai szabályok szerint ha lottónyertes egyösszegű kifizetést szeretne kérni, akkor a nyeremény 49 százalékát kapja meg – ez jelen esetben kb. 783 millió dollár, ami szintén nem rossz összeg.

A másik opció, hogy életjáradékként utalják ki a nyereményt 29 éven át, ekkor havi bruttó 4,5 millió dollár érkezhet a bankszámlára. Fontos leszögezni, hogy ezekből az adott állam szabályainak megfelelően lejön még a nyereményadó is, tehát a győztes se egy összegben nem kap meg 277 milliárd forintot, se havonta 1,6 milliárdot, de azt gondoljuk, így sem panaszkodhat a szerencse fia.

Minden idők legnagyobb lottónyereménye 2,04 milliárd dollár volt: 2022 novemberében Edwin Castro volt az, aki bezsebelte egy másik lottó, a Powerball fődíját. Pénzéből több luxusingatlant is vett a fiatal férfi, melyeket itt mutattunk be:

Forrás: CNN
Kép(ek) forrása: Getty Images