Magic Fehér Patrik 2023. 09. 13.

Ez a világváros a Föld leggazdagabbjainak kedvence

Két város viszi a prímet, ha a Föld leggazdagabb embereinek lakhelyeit nézzük, de csak egy győztest lehet hirdetni. Mutatjuk, hol találkozhatsz a legtöbb multimilliomossal!

Korábban mi is beszámoltunk már arról, hogy egyre több dollármilliomos él a Földön. A leggazdagabbak rétegét el is kezdték egy új kifejezéssel szűkíteni: azokat, akiknek vagyona meghaladja a 30 millió dollárt (10,7 milliárd forintot), sok helyen már ultravagyonos embernek (ultra-high-net-worth, UHNV) nevezik.

Velük kapcsolatban jelent meg nemrég egy jelentés, mely azt vizsgálta, hol élnek ezek az emberek. Mint kiderült, két világvárost minden másnál jobban kedvelnek a bolygó leggazdagabbjai. Habár összvagyon alapján New York a világ leggazdagabb városa, a legtöbb UHNV-ember

Hongkongban él.

Kép: Chen Yongnuo/China News Service/VCG/Getty Images

Kép: Chen Yongnuo/China News Service/VCG/Getty Images

A jelentés szerint a kínai különleges közigazgatási területen 12 615 ember vagyona haladja meg a 30 millió dollárt, míg a második New Yorkban ez a szám 11 845 fő. Nincs tehát nagy különbség, de azt érdemes hozzátenni, hogy az ultragazdagok száma az utóbbi egy évben majdnem negyedével csökkent Hongkongban, míg New Yorkban egy kicsivel nőtt is (+2,3 százalék).

Mögéjük a dobogóra London fért fel 6370 gazdag lakójával, a negyedik Los Angeles 6205 fővel. A legjobb tízben olyan városok szerepelnek még, mint San Francisco, Chicago, Szingapúr, Párizs, Tokió és Washington DC.

New Yorkban, Manhattan közepén található a 432 Park Avenue. A frissen épült toronyházban a legdrágábbak közé tartozó lakások találhatóak (Kép: Spencer Platt/Getty Images)

New Yorkban, Manhattan közepén található a 432 Park Avenue. A frissen épült toronyházban a legdrágábbak közé tartozó lakások találhatóak (Kép: Spencer Platt/Getty Images)

Régiós szempontból egyébként Észak-Amerikai vezet, 142 990 igazán gazdag ember otthona Kanada, az Egyesült Államok és Mexikó. Ázsiában 108 370-en élnek, míg Európa csak a harmadik 100 850 emberrel. Érdekes módon a Közel-Kelet nemigen jelenik meg a listákon: régiós szinten negyedik a térség a maga 21 640 ultratehetős emberével.

Forrás: Altrata
Kép(ek) forrása: Getty Images