Magic Fehér Patrik 2023. 10. 06.

Pazar luxushotelt nyit Kimi Räikkönen

2007 Forma-1-es világbajnoka, Kimi Räikkönen, valamint a négyszeres ralivilágbajnok Tommi Mäkinen egy olyan luxusszállodába fektették a pénzüket, ahol a gyerekek biztosan nem zavarják meg a felnőttek nyugalmát és pihenését.

Finnország adott néhány tehetséges versenyzőt az autósportnak, legyen szó akár a raliról, akár a Forma-1-ről. Közülük ketten, a nem is olyan rég visszavonult Kimi Räikkönen, illetve a rali közelében máig tanácsadóként dolgozó Tommi Mäkinen simán megtehetnék, hogy sportsikereik után nyugdíjazzák magukat. Megkeresett pénzüket azonban nem herdálják el, hanem inkább befektetik.

Kimi Räikkönen (Kép: Chris Graythen/Getty Images)

Kimi Räikkönen (Kép: Chris Graythen/Getty Images)

A két expilóta cége a finn Iltalehti lap információi szerint 150-150 ezer eurót (58 millió forintot) fektetett egy novemberben megnyíló finnországi luxusszálloda építésébe. Arról nincs információ, hogy ezzel mekkora tulajdonrészt szereztek a Panorama Landscape Hotelben, az azonban biztos, hogy a pénzt látványos dolgokká alakították. Ha nem hiszel nekünk, győződj meg erről a galériában!

9 fotó megtekintése

Pazar luxushotelt nyit Kimi Räikkönen

Maga a hotel nem egy hatalmas épület. Szobái az erdőben helyezkednek el, melyekből remek kilátás nyílik a közeli Syväri-tóra, illetve az azt körülölelő erdőkre. Található még itt egy fatüzelésű szauna és egy medence is, egy szintben a fák lombkoronájával, valamint egy étterem, ahol természetesen a legjobb fine dining fogásokkal készülnek a vendégkörnek.

Pazar luxushotelt nyit Kimi Räikkönen Pazar luxushotelt nyit Kimi Räikkönen

A szálloda gyerekmentes lesz, ez is azt a célt szolgálja, hogy az ide érkezők “megtalálják az erdő legmélyebb esszenciáját”, magyarul zavartalanul, nyüzsgés és zaj nélkül tölthessenek el némi időt a természetben. Egyes szolgáltatásokat, mint pl. az éttermet vagy a szaunákat úgy is igénybe vehetik majd az emberek külön összegért, hogy nem alszanak a helyen – valószínűleg lesz is majd erre igény, azonban az még nem ismert, hogy egy éjszaka mennyibe kerül majd a Panorama Landscape Hotelben.

Forrás: Iltalehti
Kép(ek) forrása: Panorama Landscape Hotel