Magic Fehér Patrik 2023. 11. 06.

1500 fős szülinapi bulit rendezett egy dúsgazdag nyugdíjas

Az ünnepség három napig tartott, és kibéreltek hozzá egy komplett hotelt, valamint egy operaházat is.

Sokan szeretik, kedvelik Szicília legnagyobb városát, Palermót. Így van ezzel Nakadzsima Karou is, aki nemrég a 73. születésnapját a városban ünnepelte. Meg is adta ennek a módját a japán férfi: tekintettel arra, hogy a világ egyik legnagyobb szépségipari cégéből, az Amwayből dollármilliárdokat szedett ki a nyolcvanas évek óta, nem jelentett problémát neki a pénzszórás.

Az egyébként is excentrikus életet élő férfi igencsak extravagáns partit csapott 1500 főt közelítő vendéglistával, egy három napra teljes egészében kibérelt ötcsillagos luxushotellel, valamint egy teljes hétre bérbe vett operaházzal, a világhírű Teatro Massimóval, mely felbukkant a Keresztapa 3-ban is. Ez volt a buli helyszíne, az ünnepség kedvéért pedig ki is szedtek pár széket a helyéről, hogy rendes tánctere legyen a jó néhány éve a szupergazdag nyugdíjasok szűk körét gyarapító Nakadzsimának és meghívottjainak.

A Teatro Massimo kívülről...

A Teatro Massimo kívülről…

...és belülről (Kép: Tullio Puglia/Getty Images)

…és belülről (Kép: Tullio Puglia/Getty Images)

Hogy a terveket tökéletesen kivitelezzék, kibérelt egy kisebb színházat, valamint más hotelekben is foglalt szobákat, de a biztonsági személyzetre is bőszen költött az üzletember a helyi média beszámolója szerint. A legdrágább ismert tétel a nagy színház bérlése volt 100 ezer euróért (37,8 millió forint), de a kisszínház is 35 ezer eurójába (13,2 millió forint) került.

A palermói Villa Igiea minden szobáját kibérelte az üzletember (Kép: Riccardo Lombardo/REDA&CO/Universal Images Group via Getty Images)

A palermói Villa Igiea minden szobáját kibérelte az üzletember (Kép: Riccardo Lombardo/REDA&CO/Universal Images Group via Getty Images)

A nagyszabású szülinapot most hétvégén tartották, a csúcspontja pedig a vasárnapi nap volt: Andrea Bocelli fia, Matteo lépett fel a nagyérdemű előtt az operában, mely nem mellesleg Olaszország legnagyobb ilyen épülete. A harapnivalót sztárséfek készítették, miközben a jó vacsorához egy Mozart-operát adott elő egy, a Milánói Scala ex-zeneigazgatója, Ricciardo Muti által vezényelt zenekar.

Erre a programra eredetileg már három éve sor került volna. A kerek évszám, a 70. szülinap nem jött össze a koronavírus miatt, de Nakadzsima nem tett le tervéről. Mindez most eléggé megosztja Palermo népét: egy részük örül a városba ömlő pénznek, míg a politikusok azon sopánkodtak a hírek napvilágra kerülésekor, hogy túl alacsony bérleti díjat kértek az operaházért. Hozzátették, azt sem szeretnék, ha a dúsgazdagok rendszert csinálnának az ehhez hasonló privát eseményekből.

Forrás: BBC
Kép(ek) forrása: Getty Images