Magic Fehér Patrik 2023. 11. 13.

Megújult a világ legjobb reptere

3,5 éves bővítési folyamat zárult le a szingapúri Changi repülőtéren. A többször is a világ legjobbjának megválasztott légikikötő tudta emelni az eddig sem kicsi tétet, még több látványossággal várja az utazókat.

Az idei év, sőt, az elmúlt évtized legjobb reptere a szingapúri Changi, melynek elismert sikerét csak a koronavírus-járvány rontotta le valamelyest. Lenyűgöző épületegyüttesről van szó, melyről saját szemeddel is meggyőződhetsz, ha megnézed korábbi cikkünket:

Megújulásra azonban a világ legjobb repterének is szüksége van. A Changi 2-es termináljára az utazóközönség gyarapodó száma miatt ráfért már a bővítés, a napokban pedig véget ért a 3,5 éves folyamat. 21 ezer négyzetméterrel bővült a terminál területe, ahová az új éttermek és üzletek mellett több új látványosság is került.

11 fotó megtekintése

Az egyik ilyen egy 14 méter magas digitális vízesés – van igazi is a reptéren! –, melyet egy függőkert ölel körbe. A természet téma a Dreamscape nevű területen folytatódik, melynek padlóján és plafonján található kijelzőin az aktuális napszaknak megfelelő színek és képek jelennek meg.

Megújult a világ legjobb reptere

Megújult a világ legjobb reptere

Két átszállás között a gyerekeket le lehet passzolni az új játszóházba, a felnőttek pedig elmehetnek pózolni a régi utastájékoztatókból összerakott angyalszárnyakhoz, vagy beülhetnek egy bárba, ahol robotcsapos szolgálja ki az átutazókat, miközben a 30 méter hosszú LED-gyűrűn a vízen tükröződő holdfényben lehet gyönyörködni.

Megújult a világ legjobb reptere

Bámulatosak még a mellékhelyiségek is, melyeknek a bővítés után évi 5 millióval több utassal kell megbirkózniuk – ám ez aligha jelent gondot a világ első számú légikikötőjében, ahol ezzel évi 95 milliósra nőhet az utasforgalom.

Forrás: Changi Airport