50 hely, ahol halálod előtt enned vagy innod kell – ezt a nevet kapta egy nagy nemzetközi utazási magazin, az Atlas Obscura friss listája. Az exkluzív gasztronómiai gyűjteménybe egy magyar éttermet is beválogattak, most azonban egy másikat mutatunk meg nektek, melynél nem mindegy, mikor érkezik az ember.
A Zanzibár-szigetcsoport mellett fekvő The Rock nem visel valami kreatív nevet (A Szikla), azonban ez tűpontosan leírja, mi is maga a hely. Tényleg nem több az egész egy, a síkból kiemelkedő kőhalomnál, amire eszkábáltak egy kis kunyhót, illetve köré fából egy teraszt.
Ezzel kész is a 12 asztalos étterem, ahol a menü a leírások szerint nem tűnik extrának. Az európai ízek dominálják a konyhát, de az összetevők között megjelennek a tengeri herkentyűk is, emellett pedig házi tésztával dolgoznak.
Izgalmassá az elhelyezkedése teszi a The Rockot: a sík terület ugyanis dagálykor a tenger fenekévé változik, az étteremből pedig sziget lesz. Ilyen esetben vagy kibekkeli a vendég az apályt, és az ételek és koktélok mellett a türkizkék Indiai-óceánban gyönyörködik, vagy arra vetemedhet, hogy vízbe veti magát, és úgy távozik (na jó, lehet csónakkal is távozni). Túl sokat ekkor sem kellene menni, és a víz sem nagyon mély, egy köpésre van a szárazföld.
A helyi viszonylatban drágábbak közé tartozó étterembe minden esetben asztalt kell foglalni a délután 2, 4 vagy 6 órai ültetések valamelyikére.