Magic Fehér Patrik 2024. 02. 20.

Apple-szemüveget kapnak az utasok egy repülőgépen

2024 legújabb divatkütyüje, az Apple Vision Pro otthonra lelt egy luxus-légitársaság járatain. A Maldív-szigetekre tartó gazdag utasok már ezzel szórakozhatnak, nem holmi iPadekkel.

Tudtad, hogy léteznek ún. luxus-légitársaságok? Egyelőre nincs sok belőlük, de közéjük tartozik például a Beond, mely saját állítása szerint a világ első ilyen cége. Személyre szabott prémiumszolgáltatásokat nyújtanak az őket választóknak, a legújabb légi- és luxusinnovációkat kínálják. Egyelőre sok helyre még nem repülnek, de Münchenből, Zürichből és Rijádból már indulnak járataik a Maldív-szigetekre, a lista idén pedig Milánóval, Dubajjal és Bangkokkal bővül.

Kép: Beond

Kép: Beond

A kínált luxusinnovációk vonalába abszolút belefér az Apple Vision Pro, az almás cég VR-szemüvege is. A kütyü rendkívül népszerű: egyfelől ez a piac egyik legmodernebb, legjobban használható ilyen eszköze, másrészt azok a termékek, melyeken az almás logó szerepel, azonnal státuszszimbólummá emelkednek.

Kép: Michael M. Santiago/Getty Images

Kép: Michael M. Santiago/Getty Images

Nem csoda hát, hogy a Beond be is jelentette, hogy 2024 júliusától a Maldív-szigetekre tartó járatokon bevezetik a készüléket, és elérhetővé teszik az utasok egy részének. A szemüveg a szórakoztató rendszert váltja ki, melynek eddigi fő elemét egy iPad adta. “Az Apple Vision Pro átalakítja a fedélzeti szórakozás élményét, és elsőként kínáljuk majd a kiválasztott utasoknak”- fogalmazott Tero Taskila vezérigazgató.

A gépeken minden utas fekvő pozícióban utazhat, a korábban közzétett képeik alapján eddig sem panaszkodhatott senki.

Az okosszemüveg repülős bevezetésében azonban nem ők az elsők: nemrég egy kínai légitársaság megelőzte a Beondot ezen a téren.

Forrás: Beond
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Christian Vierig/Getty Images