Magic FIRSTCLASS 2024. 02. 22.

Szőrös lények és viccek a pesti MI filmfesztiválon

Március 3-án, a budapesti BEM moziban rendezik Magyarország első nemzetközi MI filmfesztiválját. Összeállt a mezőny.

Magyarország az elsők között hozott létre filmfesztivált mesterséges intelligencia által készített rövidfilmek számára. A zsűriben olyan neves szakemberek várják a nevezéseket, mint az Oscar-díjas Deák Kristóf, az animációs rendező Glaser Katalin, Bakk Ágnes, a MOME Interakció és Immerzió Hub vezetője és vezető kutatója, Pártfalusi Attila, a MOME Media Design BA szakvezetője vagy a Prompters Hungary, a magyar AI képalkotó közösség alapítói.

A versenyre 145 film érkezett közel harminc országból. Az ausztrál, furcsa szőrős lények funkvideoklipjétől az elgondolkodtató francia környezetvédelmi filmen át a költői vagy éppen vicces magyar kísérleti alkotásokig rengeteg stílussal és vizuális kultúrával találkozhatnak az érdeklődők.

Szőrös lények és viccek a pesti MI filmfesztiválon

Az összesen több mint hétórányi alkotást a MOME és a METU diákjai, a Bujtor István Moziklub tagjai és reklámszakemberek előzsűrizték. A vetítések ingyenesek, de érdemes online regisztrálni, mert a helyek gyorsan fogynak. A díjátadó után beszélgetős, zenés bulit is rendeznek.

Kép(ek) forrása: theaifilmfestival.com