Magic Fehér Patrik 2024. 05. 08.

Mesés aquaparkot építenek a sivatagban

A közel-keleti régió legnagyobb élményfürdőjét építi Szaúd-Arábia. Terveik szerint világrekorder attrakciókkal vonzzák majd a vendégeket a világ minden tájáról.

Párhuzamosan több gigaprojekt is fut Szaúd-Arábiában, ezek közül az egyik a Qiddiya. Ellenben például a 170 km hosszú vonalvárossal, Neommal, a rijádi központú beruházás építkezései 2019 óta folyamatosan haladgatnak, készülgetnek. Az egész sokkal megvalósíthatóbbnak tűnik, mivel több kisebb elemből áll össze egy végső okosvárossá.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy igazi gamerparadicsom épül itt, a napokban viszont azt is bejelentették, hogy hűsölésre is alkalom nyílik majd. Épül ugyanis az Aquarabia névre hallgató aquapark, mely – a szaúdiak közleménye szerint – a Közel-Kelet legnagyobb ilyen létesítménye lesz.

6 fotó megtekintése

A helyiek arra számítanak, az élményfürdő a világ minden tájáról vonzza majd a látogatókat 22 attrakciójával. Direkt nem csúszdát írtunk, ugyanis lesz itt vizes hullámvasút is, ebből például a valaha épült legmagasabb. Összesen négy világrekorder játék próbálható majd ki: a hullámvasút mellett a legmagasabb ejtős csúszda (ahol egy kapszulából indul az ember, és megnyílik alatta a padló), a legmagasabb sima vízicsúszda és a leghosszabb gumimatracos versenycsúszda. A park része lesz egy extrémsport-sarok is raftinggal, kajakozási, falmászási és sziklaugrásos lehetőségekkel, ha valakinek sosem elég az adrenalinból.

Mesés aquaparkot építenek a sivatagban

Az Aquarabia egyébként kapcsolódni fog azzal a szintén több rekorder játékot is felvonultató élményparkhoz, mely mellett az ország következő Forma-1-es pályája is épül. A sivatag közepére épülő fürdőkomplexum újrahasznosított vizet fog használni, mely a szomszédos vidámpark öntöző- és hűtőrendszeréből származik, de a megfelelő eljárások alkalmazásával biztonságosan lehet benne fürdeni.

Mesés aquaparkot építenek a sivatagban

A tervek szerint már 2025-re elkészülhet mindkét hely, megnyitásról egyelőre azonban még nincs szó.

Forrás: spa.gov.sa