Magic Fehér Patrik 2024. 05. 08.

Rózsaszín luxusóra készült férfiaknak

A trendeket felrúgó svájci luxusóramárka, a H. Moser & Cie. csak első látásra borzolja a kedélyeket, kifejezetten mutatós darab pinkbe öltöztetett újdonságuk.

Kevésbé ismert, pedig két évszázados múltra tekint vissza a H. Moser & Cie. A svájci luxusóramárka egy, már többeknek is jól bevált módszert választott az ismertebbé váláshoz: a (motor)sportszponzorációt. Bevált ez már olyan nagy neveknek – a teljesség igénye nélkül -, mint a Rolex, a TAG Heuer, a Tudor, az Hublot vagy a Richard Mille.

A riválisok példáját követve a H. Moser & Cie. is az egyik legnagyobb porond, a Forma-1 felé vette az irányt, és összebútorozott az Alpine csapatával. Ez nem pusztán a márkanév megjelenésében testesült meg, hanem közös modellel is előrukkoltak. Néhány hete jelent meg egyik legfontosabb órájuk, a Streamliner Cylindrical Tourbillon Skeleton alpine-os limitált kiadása, mindössze száz példányban.

Az óra fő színe a kék, azonban ezzel önmagában nem igazán lennének hűek a Forma-1-es csapat színvilágához. A francia alakulat ugyanis a sorozat 24 futamából 16-ot teljesít kék színekkel, nyolcat pedig a főszponzoruk rózsaszín alapszínével.

6 fotó megtekintése

Ennek megfelelően a H. Moser & Cie. sem tétlenkedett, elő is rukkoltak a rózsaszín kiadású Alpine-luxusórával. Ebből csak húsz példány készül, de ugyanúgy 89 ezer svájci frankért (35,4 millió forintért) kínálják, mint kék testvéreit.

Rózsaszín luxusóra készült férfiaknak

A Streamliner órák formavilágát az 1930-as évek vonatai ihlették, mégis nagyon modern megjelenésű időmérő eszközről van szó. A 42,3 mm átmérőjű órának csak kis részét tölti ki a számlap, így rálátni a 171 alkatrészből álló HMC 811-es, saját gyártású “szívre”, mely az óra járásáért felel. Az automata szerkezet viselés közben, a csukló természetes mozgásából nyeri az energiát, járástartaléka minimum 74 óra a gyártó szerint. Átlátszó hátlapjának köszönhetően munka közben látni az aranyból készült lengősúlyt is.

Rózsaszín luxusóra készült férfiaknak

Nemrég egyébként a First Class az óramárka vezérével is találkozott, erről bővebben itt olvashattok: