Magic Fehér Patrik 2024. 05. 10.

Elegünk lesz a csokiból, ha ezt megcsinálja a Netflix

Willy Wonka csokimámoros világához hamarosan olyan módon nyúlhat hozzá a Netflix, hogy a résztvevők talán egy életre megundorodnak az édességtől.

Még 2021 szeptemberében vette meg a Netflix Roald Dahl walesi regényíró műveinek jogait. Eddig nem sokat kezdtek ezzel, de a Deadline információi szerint ami késik, nem múlik.

Úgy tudják ugyanis, hogy a streamingszolgáltató egy realityt szeretne csinálni, mely gyakorlatilag a decemberben a mozikban futó Wonka-film alapját is adó Karcsi és a csokoládégyár történetét követi végig. Részletek még nem ismertek, ugyanis a projekt még nagyon korai fázisban van – iparági hírek szerint jelenleg a stúdiók között megy a huzavona, hogy ki tud jobb szerződést ajánlani a munkára a Netflixnek.

A realityt nagyjából úgy kell elképzelni, hogy a sztoriban igazi emberek, hús-vér játékosok mennek majd végig a buktatókkal teli történeten, míg végül csak egy marad, aki megnyeri magának a csokigyárat fődíjat. A formátum egyre népszerűbb, a Netflix például saját sikersorozatából, a Squid Game-ből is csinált egy ilyen változatot.

Forrás: Deadline
Kép(ek) forrása: Indranil Aditya/NurPhoto via Getty Images