Magic Fehér Patrik 2024. 05. 10.

Évek óta ez a világ legjobb szórakozóhelye

Zsinórban harmadik alkalommal nyerte meg a legjobb szórakozóhelynek járó díjat egy mindössze pár éve nyílt létesítmény. Mi a titok nyitja? Elmondjuk.

Évről évre kihirdeti a világ első számú elektronikus zenei magazinja, a DJ Mag a száz legjobb szórakozóhelyet. A versenyt kis túlzással már lefutottnak is nevezhetjük, tekintve, hogy idén zsinórban harmadszor lett a világ legjobb ilyen létesítménye a

Hï Ibiza.

Az 5692 bulizó befogadására alkalmas helyet mindössze pár éve, 2017-ben nyitották Ibiza legendás Platja d’en Bossa strandja mellett, de hamar felkapottá vált. Ebben benne van az is, hogy tapasztalt emberek álltak a projekt mögött, ugyanis a másik híres ibizai klub, az idei lista negyedik helyén álló Ushuaïa tulajaié ez a hely is.

Egy évvel a nyitása után a DJ Mag listáján már az ötödik volt, és szépen lépkedett előre, amíg 2022-ben meg nem nyerte a versenyt. Azóta sem ereszti a pozíciót, így zsinórban harmadjára ez a legjobb szórakozóhely a világon.

Hï Ibiza (Kép: Gregor Tholl/picture alliance via Getty Images)

Hï Ibiza (Kép: Gregor Tholl/picture alliance via Getty Images)

De mi a titka? Több dolgot is ki lehetne vele kapcsolatban emelni, de a leggyakrabban előkerülő érvek között a rendkívül fejlett technológia szerepel, mely a bulizók mellett világhírű DJ-ket is vonz (idén péntekenként például David Guettát), a DJ-k pedig további bulizókat.

Kívülről viszonylag unalmas helynek tűnik a Hï Ibiza nappal, de csúcsidőszakban, május közepétől októberig gyakorlatilag estéről estére változik az arculata, attól függően, ki milyen stílust hoz rezidensként a klubba. Belül több tánctér is található, melyek közül a legnagyobb egy olasz amfiteátrumot idéz, körben hatalmas LED-falakkal, a basszusokra működésbe lépő konfetti- és szén-dioxid-ágyúkkal, lézerprojektorokkal és természetesen VIP-teraszokkal is egy szinttel magasabban. Vannak közvetlenebb helyek is, ahol a DJ egy szinten zenél a partizókkal, sokkal inkább a zenére és annak hangulatára koncentrálva.

Egy-egy estére a beugró általában 100 euró körül mozog fejenként, a VIP-belépőért pedig ezer eurót is elkérnek. Akik ezt a szolgáltatást választják, külön bejáraton léphetnek be a szórakozóhelyre, és négy itallal is meglepik őket.

Forrás: DJ Mag
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Getty Images