Magic Fehér Patrik 2024. 05. 27.

Monaco legmenőbb jachtja egy úszó luxushotel

A Forma-1-es Monacói Nagydíjra ismét megtelt a városállam kikötője, mutatjuk, melyik hajócsoda vitte a prímet.

Gyakorlatilag az első, 1929-es futam megrendezése óta a csillogásról szól a Forma-1-es Monacói Nagydíj. A városállam egy köpésre van Cannes-tól, így a szombat este véget érő filmfesztiválról sokan átugranak a másnapi versenyre is a világsztárok közül.

Aki ad a stílusra, az mindezt valamilyen luxushajó fedélzetén teszi, mellyel akár közvetlenül a versenypálya mellé is tudnak parkolni a szerencsések. Természetesen idén is a legfényűzőbb jachtok lepték el a miniállam kikötőjét, de mint minden évben, most is van egy, ami kiemelkedik a többi közül.

Idén a csúcsot az Evrima nevű kolosszus testesítette meg. A 2022 októberében bemutatkozó luxushajó a Ritz-Carlton hotellánc tulajdonában áll, és az idei verseny alatt a fedélzeten biztosították a Mercedes F1-es csapatának legfontosabb tagjainak szállását. Volt is hely bőven George Russellnek, Lewis Hamiltonnak, Toto Wolff csapatfőnöknek, illetve kíséretüknek, ugyanis a 190 méteres jachton a 149 különböző méretű szoba és lakosztály összesen 298 fő elszállásolására alkalmas. A hajó annyira nagy, hogy valójában nem is benn, a kikötőben állomásozott, hanem attól távolabb, a Földközi-tengeren: az illusztris vendégeket külön hajóval hozták-vitték.

27 fotó megtekintése

Monaco legmenőbb jachtja egy úszó luxushotel

A kényelemet csak növelik a medencék, a masszázslehetőség a fedélzeten, de bárokba, társalgókba, sőt, még egy olyan étterembe is beülhet az ember, melynek étlapját egy három Michelin-csillagos séf állította össze. Aki gyerekkel érkezik a fedélzetre, az a porontyot leadhatja a játszóházba, így kicsit és nagyok is jól érezhetik magukat.

Monaco legmenőbb jachtja egy úszó luxushotel

Monaco legmenőbb jachtja egy úszó luxushotel

Monaco legmenőbb jachtja egy úszó luxushotel

Mindennek persze komoly ára van: az év ezen szakaszában általában éjszakánkénti 10 és 100 ezer dollár (3,5-35 millió forint) között mozog a szobák ára, de a monacói hétvégének külön szorzója is lehet. Valószínűleg a Mercedes kedvezőbb áron kapta kölcsön a hajót, de aki privátban elmenne vele egy hétre kirándulni, annak nem kevesebb mint 2,2 millió dollárt (780 millió forintot) kell leszurkolni. A fenti galériában lévő képeket elnézve mondjuk érthető is, miért is kerül ennyibe a jacht bérlése.

Forrás: Crash.net, The Ritz-Carlton Yacht Collection