Magic Fehér Patrik 2024. 07. 04.

Így mulat egy magyar úr a Balaton Soundon

Egyetlen jól megnyomott nap is elég ahhoz a Balaton Soundon, hogy elköltsük a havi fizetést. Van egy tétel a fesztiválon, ami még a jegynél is drágább.

Ahogy arról az idei Balaton Sound-bejáró cikkünkben is megemlékeztünk, a Zamárdiban zajló fesztiválhoz hozzátartozik a VIP-élmény is. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy egy VIP-belépő a bulizás új dimenzióit nyitja meg, hiszen több helyszín és szolgáltatás vehető igénybe a megfelelő karszalaggal. Más kérdés, hogy ezeket hogyan használja ki egy fesztiválozó, illetve mennyi pénz is marad a zsebében a nap végén.

De kezdjük az elején, vagyis a jegyvásárlásnál. Aki most találja ki, hogy bulizna egyet a Sound valamelyik napján (természetesen VIP-bejárással), akkor 74-77 ezer forint, valamint a közel 4 ezer forintos kezelési költséggel kell kezdenie a számolást. A bejáratnál a VIP-jegyesek külön sorain léphet be a lezárt szabadstrandra, hogy aztán indulhasson a szórakozás.

Két színpad melletti VIP-részleg, valamint egy lezárt partszakasz kapuiból lépnek arrébb a biztonsági őrök, ha villan a bejáratnál a jó karszalag. A strandon baldachinos napozóágyakon lehet ledőlni az ingyenes törölközőkre, és be lehet jelentkezni a szintén ingyenes thai masszázsra, ami azért nem mondható rossz időtöltésnek napközben.

Így mulat egy úr a Balaton Soundon

Amíg nem indul be a nagyszínpadi program, bent be lehet szerezni az esti partiszettet is. Válogathatunk a Balaton Sound hivatalos merch-ruháiból is, de a kitelepült divattervezők kreálmányaiból is. Hogy miből mennyit veszünk, annak szinte csak a pénztárca mélysége szabhat határt, de tetőtől talpig felöltözhet az ember, ha akar.

Így mulat egy úr a Balaton Soundon

A nap során egészen változatos fogásokkal csillapítható az étvágy. Többek között hamburgert, pizzaszeletet, fokhagymás-tejfölös-sajtos lángost, fülöp-szigeteki lumpiát, csibefalatokat, óriás palacsintát, belga gofrit vagy falafeles dobozt is találni. Az árak változatosak, de aki a prémiumvonalat keresi, befizethet a 11 500 forintos, cheddar sajttal leöntött hamburgerre vagy a 7-8 ezer forintos ebédcsomagokra egy burgerrel, valamilyen rántott csirkerésszel és sült krumplival.

Aki okosan gondolkodik, talán még nem kezd alkoholizálni, mielőtt fel nem ül a csúzliként kilövő katapultra vagy ki nem próbálja a bungee jumpingot. Mindkettőre 15 ezer forint a beugró, bár a katapulthoz kell egy társ is, aki szintén kicsenget ugyanennyit a kilövés előtt.

Az óriáskeréken egy menet (3 kör) 5000 Ft

Az óriáskeréken egy menet (3 kör) 5000 Ft

Az adrenalinlöket után jöhetnek az italok. Egyetlen tétellel akár meg is duplázható az eddig elköltött pénz, ugyanis a VIP asztalszervizben – igen, ilyen szolgáltatás is van – kérhető 150 ezer forintért 2013-as évjáratú Dom Pérignon pezsgő is. A kínálat csúcsát a Don Julio 1942 tequila jelenti, amiből egy üveg (0,7 l) 320 ezer forintba kerül a helyszínen. Ezt persze sokkal inkább egy társaság rendeli, mintsem valaki egyedül magának. Egy embernek reális lehet, hogy egy este alatt négy italt fogyaszt – ez 8-16 ezer forintba kerülhet a választástól függően.

A legdrágább italokat csak a VIP-részlegben, asztalszervizzel lehet kikérni

A legdrágább italokat csak a VIP-részlegben, asztalszervizzel lehet kikérni

A költségeket nem összesítenénk, hiszen egyénenként változó lehet, hogy ki mire és mennyit költene, de azért az kijelenthető, hogy a végösszeg több százezer forint lehet. Persze meg lehet oldani a bulizást másképp is, a költségek minimalizálásával:

Kép(ek) forrása: Balaton Sound