Magic Erdős Norbert 2024. 08. 05.

Robert Downey Jr. új gázsijából egy egész film kijönne

Újra maszkot húz Robert Downey Jr., de ezúttal nem a jófiúkat erősíti. A szerepért állítólag akkor pénzt zsebel be, amiből komplett filmeket lehetne rendezni.

Robert Downey Jr. visszatér a Marvel Cinematic Universe-be (MCU), de ezúttal nem Vasember szerepében láthatjuk, hanem Doctor Doomként feszít majd a vásznon, vagy ahogy a magyarra fordított képregényekből ismerhetjük, Fátum Doktorként.

A hírt 2024 júliusának végén, a San Diego Comic-Conon jelentették be, ahol Kevin Feige (a Marvel-moziuniverzum ura) azt is elárulta, hogy két Avengers (Bosszúállók) filmben még biztosan láthatjuk Robert Downey Jr. karakterét,  az Avengers: Doomsday-ben és az Avengers: Secret Warsban. A két film 2026-ban és 2027-ben kerül majd a mozikba.

 

A Variety értesülései szerint a színész több mint 80 millió dollárt kapott a szerepért (plusz egy új magánrepülőt és új lakóbuszt), amelyet a Végtelen háborút és Végjátékot is rendező Russo fivérek gázsijával említenek egy lapon.

Ez átszámítva közel 30 milliárd forintnak megfelelő összeg!

Ezzel pedig bebizonyosodott, hogy a Marvel egyre csökkenő filmes népszerűségének felrázásra bármit hajlandó elkövetni. Csak viszonyításképpen: a 2017-es Logan (a közvélekedés szerint az egyik legjobb és legeredetibb Marvel-mozi) 97 millió dollárból készült. A Deadpool első része pedig csupán 58 millióból…

Robert Downey Jr. új szerepe jelentős eltérés korábbi karakterétől. Doctor Doom, eredeti nevén Victor Von Doom a Marvel-univerzum egyik legismertebb és legkomplexebb gonosztevője, ami izgalmas kihívást jelent a színész számára. Downey Jr. elmondása szerint élvezi a bonyolult karakterek megformálását, ami – a busás fizetés mellett – valószínűleg hozzájárult ahhoz, hogy elfogadja az új főszerepet.

Forrás: Maxim, Variety
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Getty Images/Matt Winkelmeyer