Magic Fehér Patrik 2024. 10. 18.

Ilyen egy Michelin-csillagos fogás 10 ezer méter magasan

Az Air France repülőin idén ősszel olyan fogásokat is felszolgálnak, melyeket egy három Michelin-csillaggal díjazott séf állított össze. Képeken az ínycsiklandó különlegességek!

Tudtad, hogy már a fedélzeten kínált ételek alapján is rangsorolják a légitársaságokat? A legutóbbi ilyen listán nem szerepelt túl erős helyen az Air France, mindössze a 77. volt, ám ez nem jelenti azt, hogy ne foglalkoznának a témával.

Az idei év végére erősített is a francia légitársaság, több neves séfet sikerült igazolniuk gasztronómiai részlegükre. Ha közülük valakit ki lehet emelni, az egyértelműen Jérôme Banctel. A több mint 30 éves szakmai múltra visszatekintő férfi minden bizonnyal örökké emlékezni fog 2024-re, ugyanis három Michelin-csillagot is kapott.

Jérôme Banctel (Kép: Julie Limont - Air France)

Jérôme Banctel (Kép: Julie Limont – Air France)

Banctel alapvetően a szülőföldjén, Bretagne-ban megismert konyhára, ízekre épít, de az elmúlt évtizedekben Párizstól Japánon át Törökországig volt szerencséje szélesebb gasztronómiai ismeretekre is szert tennie. Utóbbi helyen tökéletesítette például, hogyan is használja a lime-ot ételeiben.

Az Air France Párizsból induló, nagy távolságú járatainak business kabinjaiban a következő hónapokban az ő fogásaival is találkozhatnak az utazók. Többek között csirke, írószósz, hajdinarizottó és petrezselyemolaj, foltos tőkehal, sárgarépa, narancs és gyömbér is kerül különböző fogásaiba, csak győzze az ember megkóstolni őket.

10 fotó megtekintése

Banctel védjegyének egyébként a szószok mondhatók, melyeket vaj és tejszín nélkül készít. Érdemes ennek tudatában is végiglapozni fenti galériánkat a fogásokkal!

Forrás: Air France
Kép(ek) forrása: Air France