Style Kováts Olivér 2023. 05. 10.

Hivatalosan nem létező karórával sétálgat Hamilton

„Lebukott” Lewis Hamilton a Forma-1-es Miami Nagydíj hétvégéjén: olyan luxusórát szúrtak ki a csuklóján, amilyen még senki másnak nincs – és már nem először.

Mint arról a First Class korábban beszámolt, az IWC különleges óraszíjjal készült a Forma-1 és a Mercedes amerikai, azon belül pedig miami visszatérésére. Ennek ellenére a divatvilágban beindult a pusmogás arról, hogy még napok sem teltek el az exkluzív szíj bemutatója óta, Lewis Hamilton máris az IWC egy másik karóráját viselte.

Ez önmagában nem lenne annyira érdekes, úgy viszont annál inkább, hogy egy olyan luxuskaróráról van szó, amit hivatalosan egyelőre be sem mutatott a svájci gyártó. A márkanagykövet hétszeres Forma-1-es világbajnok csuklóján az IWC Big Pilot Perpetual Calendar „Top Gun” Lake Tahoe Edition nevű órát szúrták ki az éles szeműek a múlt hétvégi Miami Nagydíjon.

Nem akármilyen órát vettek észre Lewis Hamilton csuklóján a Forma-1-es Miami Nagydíjon (Fotó: Clive Mason/Formula 1/Getty Images)

Nem akármilyen órát vettek észre Lewis Hamilton csuklóján a Forma-1-es Miami Nagydíjon. (Fotó: Clive Mason/Formula 1/Getty Images)

Az IWC újfajta, fehér színű, 46,2 mm-es kerámiatokkal és gumiszíjjal ellátott Top Gun-órájának szerkezetét a márka egyik legbonyolultabbjának tartják. Az idő mellett a dátumot is mutatja – hónap-, nap-, illetve négyjegyű évszámjelzővel –, plusz még a Föld északi és déli féltekének örök holdfázisáról is tájékozódhatunk róla.

Az eredeti öröknaptáras óramű-koncepció Kurt Klaus legendás órásmester nevéhez fűződik, az ő munkájának köszönhető az 52615-ös kaliber. A szerkezetről többek között azért zengenek órákat, mert 168 órás, azaz egy egész hétnyi járástartalékkal rendelkezik.

A Hamilton kezén látható, fehér IWC Big Pilot-karórát még idén bemutathatják. (Fotó: Clive Mason /Formula 1/Getty Images)

A Hamilton kezén látható, fehér IWC Big Pilot-karórát még idén bemutathatják (Fotó: Clive Mason /Formula 1/Getty Images)

A Robb Report megtudta a gyártótól, hogy még az év vége előtt a publikum számára is elérhetővé válik az óra.

Mindenesetre nem ez volt az első eset, hogy Hamilton kivételes IWC-t viselt: mint arra a Dmarge rámutatott, a 2020-as Osztrák Nagydíjon szintén egy egyedi, feketére festett Big Pilot-órával sétálgatott a Mercedes versenyzője a paddockban, amit az inspirált, hogy a brit akkoriban kifejezetten aktív szereplője volt a sokszínűség védelmének érdekében életre hívott Black Lives Matter-mozgalomnak.

Egy-egy új modell hivatalos premier előtti viselése remek marketingfogás az IWC részéről, hiszen a világ legtöbb lifestyle-, és férfimagazinja beszámol a Hamilton csuklóját ékesítő újdonságról.

Hamilton a három évvel ezelőtti Osztrák Nagydíjon – ami a Forma-1 első versenye volt, miután kirobbant a koronavírus-járvány – szintén egyedi IWC-karórát villantott a paddockban. (Fotó: Peter Fox/Getty Images)

Hamilton a három évvel ezelőtti Osztrák Nagydíjon – ami a Forma-1 első versenye volt, miután kirobbant a koronavírus-járvány – szintén egyedi IWC-karórát villantott a paddockban (Fotó: Peter Fox/Getty Images)

Forrás: Dmarge, Robb Report
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Clive Mason/Formula 1/Getty Images