Style Fehér Patrik 2023. 05. 30.

Kikapcsoláskor összecsukja magát a világ legnagyobb OLED-tévéje

Nem lesz egyszerű beszerezni a Bang & Olufsen újdonságát: a világ legnagyobb képátlójú OLED-tévéjéhez nagy szabad falfelület és mély pénztárca is szükséges.

Habár legtöbben a hangrendszereikről ismerik, a Bang & Olufsen már a televíziók világában is letette a névjegyét. A dán vállalat 2019-ben például piacra dobott egy kikapcsolás után magát összehajtó készüléket, 2020-ban pedig ők készítették el a világ első 8K-felbontású OLED-tévéjét.

Már az sem volt kis darab a maga 88 colos (223 cm-es) képátlójával, de tovább emelték a szintet, elérve egy újabb elsőséget. Új készülékük ugyanis 97 colos (246 cm-es) átlójával rekordot döntött, a Beovision Harmony 97″ a világ legnagyobb képátlójú OLED-tévéje. A képre kattintva galéria nyílik!

7 fotó megtekintése

Az újdonság a márka korábbi fejlesztéseit is megtartotta, ez a készülék is összecsomagolja magát, miután kikapcsolják. A technológiai vívmányok mellett stílusos és esztétikus is maradt, alumínium- és tölgyfarészleteiből sugárzik a minőség.

Ekkora OLED tévét még nem látott a világ

Ekkora OLED tévét még nem látott a világ

Természetesen nem csak a kép, a hang is fontos a Bang & Olufsennél: a háromcsatornás sztereó hangszórók a márka közleménye szerint “varázslatos” hangminőséget nyújtanak, de ha ez nem elég, további nyolc hangeszköz is csatlakoztatható a készülékhez, akár vezeték nélkül is.

Ekkora OLED tévét még nem látott a világ

Kétségtelen, hogy egy ilyen tévé a legtöbb otthon ékköve tudna lenni, feltéve, ahova egyáltalán befér a szobába a Beovision Harmony 97″. A tévét az európai piacon 59 ezer euróért, átszámítva 21,9 millió forintért kínálják.

Forrás: Bang & Olufsen