Style Erdős Norbert 2023. 06. 01.

Fucsovics olyan menetet nyert Djokoviccsal szemben, hogy állva tapsolták

Sajnos csak egy szettig volt versenyben Fucsovics a francia nyílt teniszbajnokság második fordulójában a huszonkétszeres Grand Slam-tornagyőztes Novak Djokoviccsal szemben, de a torna legszebb labdamenetét megnyerte a magyar teniszező.

A világranglistán 83. helyén álló magyar játékos 2018 óta négyszer csapott össze a szerb világklasszissal, és minden alkalommal kikapott tőle. Sajnos nem alakult ez másként az ötödik mérkőzésükön sem, amikor először mérték össze tudásukat salakon.

A mostani összecsapás első játékában a 2020-as Garroson nyolcaddöntős Fucsovics egyenrangú ellenfél volt, de a fontos pillanatokban a 36 éves favorit jobban játszott.

De, hogy mennyire méltó ellenfele volt Marci a belgrádi teniszezőnek, azt az alábbi labdamenet mutatja meg igazán.

Még laikus szemmel is eszméletlen, nem csoda, hogy nézők hangos ovációval fogadták, amikor a magyar sportoló behúzta a pontot.

 

Djokovics három brékkel, 24 perc alatt 5:0-ra meglépett, majd néhány földöntúli tenyeressel besöpörte a második játszmát. A harmadik menetben Djokovics már 8-0-nál tartott, amikor a magyar játékos váratlanul fordított. Aztán néhány elszórt labda miatt Djokovics megint átvette az iránytást, és innen már nem volt visszaút. A találkozó 2 óra 44 percig tartott.