Style Fehér Patrik 2023. 06. 19.

F1-es autóalkatrész jár ehhez az órához

Szintet lépett a motorsportos órák kínálata, a versenyhangulatot idéző dizájnt egy márka Forma-1-es autóalkatrész ajándékozásával teszi teljessé.

Gyakorlatilag a kezdetek óta szoros kapcsolatban állnak a motorsportok főszereplői a különböző óragyártókkal, ezen együttműködések eredményeként pedig újabb és újabb órák születnek. A Williams Forma-1-es csapata a nálunk kevésbé ismert Bremont nevű márkával dolgozik együtt egy ideje: a kis manufaktúra 2002 óta űzi az ipart, évente nagyjából 10 ezer órát készít, a Jaguar autómárkával is együttműködnek, és a hadsereg igényeit is kiszolgálják az Egyesült Királyságban.

Új órájukkal új szintre emelték a motorsportos időmérők vonalát, ugyanis konkrétan Forma-1-es autóalkatrész is jár mellé. A Bremont WR-45-öt a Williams közreműködésével tervezték, hátoldalán az átlátszó üveglap alatt feltűnik a csapat neve is a rotoron. A vevők pénzükért (5795 fontért, átszámítva 2,53 millió forintért) cserébe ugyanis egy olyan kerékanyát is kapnak az óra mellé, mely a versenygépeken tartotta valamelyik felnit.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Bremont (@bremontwatches) által megosztott bejegyzés

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Bremont (@bremontwatches) által megosztott bejegyzés

A 43 mm átmérőjű, fekete Alcantara-szíjas, 56 óra járástartalékkal rendelkező órából legfeljebb 244 darabot gyártanak, de ezeket is csak akkor, ha megrendelik őket, előre nem készítik el az eszközöket. A 244-es szám magyarázata mögött a mostanság nem a legszebb napjait élő Forma-1-es csapat szereplése áll: története során a Williams éppen ennyi alkalommal juttatta valamelyik pilótáját a dobogóra.

Forrás: Bremont
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images