Style Fehér Patrik 2023. 06. 26.

Fradi-mezt öltött magára sokak álomórája

Ugyan a centenáriumi Le Mans-i 24 órás verseny már lezajlott, attól még zajlik az autós élet a pályán - erről emlékezett meg új, zöld-fehér órájával a Richard Mille.

Az időmérés a kezdetek óta az autósport része, így nem csoda, hogy szinte az első pillanatától fogva ott sürögnek-forognak a nagy óragyártók képviselői a versenypályák mellett. Napjaink egyik legfontosabb szereplőjéről azonban ez nem mondható el: a Richard Mille-t ugyanis csak 1999-ben alapították, ám relatíve rövid idő alatt is szép sikereket ért el a márka, és csak úgy öntik a pénzt a versenyzésbe.

Nevükkel elsősorban a Forma-1-ben találkozhat az ember, de jelen vannak Le Mans-ban is. Érdekes kettősség ez a francia versenypályánál, tekintettel arra, hogy a 24 órás verseny hosszú ideje már hagyományosan a Rolex terepe. Van azonban élet az endurance-vb-n kívül is a motorsportszentélyben: 2002 óta kétévente megrendezik a Le Mans Classic nevű körözést a rövidebb, Bugatti-versenypályán, ennek pedig a Richard Mille a főszponzora.

Az esemény kapcsán már nyolc különleges kiadású órát készített a svájci manufaktúra az elmúlt években, most pedig jön a kilencedik az RM 72-01 kódjelű modell Le Mans Classic kiadásának képében. Az óra alapszíne fehér, melyet zöld betétek egészítenek ki, nemcsak kívül, de szerkezetében is, melyet láthatóvá tettek.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Richard Mille (@richardmille) által megosztott bejegyzés

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Richard Mille (@richardmille) által megosztott bejegyzés

Felbukkan még rajta a Le Mans Classic logója is, így elsősorban azok a gazdag autótulajdonosok lehetnek a 150 példányban készülő óra vevői, akik megjelennek majd a francia versenypályán saját oldtimer autócsodáikkal. Az 50 óra járástartalékkal rendelkező, 38 mm átmérőjű automata órát 335 ezer dollárért (113 millió forintért) árulják.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Richard Mille (@richardmille) által megosztott bejegyzés

Forrás: Richard Mille