Style Fehér Patrik 2023. 06. 30.

Félelmetesen drágán kelt el a körömpiszoknyi luxustáska

Elárverezték azt a Louis Vuitton-táskát, melynek részleteit csak mikroszkóp alatt lehet igazán jól látni. A várakozásoknak megfelelően óriási összegért talált gazdára a műalkotás.

Nemrég beszámoltunk arról, hogy a társadalomnak rendszeresen görbe tükröt mutató művészcsoport, a MSCHF elkészítette a világ legkisebb Louis Vuitton-táskáját. Táskának mondjuk túlzás nevezni a zöld apróságot, jó, ha egy homokszem belefér, annyira kicsi az egész, viszont épp ez az, amire rá akartak világítani az alkotással: az ilyen divatmárkáknál már rég nem a funkció a lényeg, elég, ha jól látszik a márkajelzés.

Az igazán csak mikroszkóp alatt szemügyre vehető táska a párizsi divathéten egy kiállításon is megjelent 50 egyedi műalkotás társaságában, melyeket Pharrell Williams és csapata válogatott össze. A kiállítás végeztével el is árverezték a tárgyakat, és igen, volt, akinek kellett a zöld minitáska.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

MSCHF (@mschf) által megosztott bejegyzés

Az online aukción végül 63 750 dollárért, átszámítva 21,8 millió forintért kelt el a 657 x 222 x 700 mikron méretű alkotás. A MSCHF kreatív főnöke, Kevin Wiesner korábban azt mondta, azért csináltak Pharrell kiállítására egy “hihetetlenül kicsi táskát”, mert az énekes-producer-divattervező szereti a nagy kalapokat.

Forrás: MSCHF, The Guardian