Style Kováts Olivér 2023. 07. 06.

Egyedi karórában tarolja le az F1-et Max Verstappen

Max Verstappen általában nincs bajban, ha versenyt kell futni az idővel, de biztos, ami biztos, kapott egy olyan karórát a TAG Heuertől, amilyen másnak nincs.

Az idei Forma-1-es szezonról bátran kijelenthető, hogy a Red Bull a tavalyi évnél is feljebb kapcsolt, annak ellenére, hogy megbüntették a csapatot, amiért túllépte a költségplafont 2021-ben, Max Verstappen pedig könyörtelenül használ ki minden lehetőséget a győzelemre. Ezek után aligha meglepő, ha a szezon felénél – több mint 80 pontos előny mellett – azt számolgatják, mikor lehet harmadjára is világbajnok a holland.

Klasszis teljesítményének köszönhetően idén még nem végzett a második helynél hátrébb, és kilencből hét futamot nyert meg – és hol van még a vége. Ennek révén gyakori vendég a dobogón, a múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon is annak legfelső fokáról pezsgőzhetett, ám ekkor egy különlegesség villant meg a bal csuklóján. Mégpedig az az egyedi karóra, amit a TAG Heuer tervezett neki, és a Red Bull pilótája a májusi Monacói Nagydíjon csatolhatta a kezére – szúrta ki a Robb Report.

Már hetek óta Max Verstappen csuklóján díszeleghet az egyedi tervezésű ketyegő. (Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool)

Már hetek óta Max Verstappen csuklóján díszeleghet az egyedi tervezésű ketyegő. (Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool)

Az egyedi példány forma és funkcionalitás szempontjából is topkategóriás, mindemellett a homokfúvott óra megjelenése sokat dob a titán tok és a feltűnő számlap is. Ez utóbbin nem is a foszforeszkáló dátumablak a legkreatívabb megoldás, hanem az, hogy megjelenik rajta a 25 éves pilóta világbajnoki, 1-es rajtszáma, ráadásul minden hónap első napján piros színbe borul.

Ami pedig a felszín alatt található: a Heuer 02-es szerkezet, oszlopkerékkel és függőleges szotoárral felvértezve. Az óraműben – melynek működésében a hátlapon elhelyezett, zafírkristály betekintőablakon át lehet gyönyörködni – 80 órányi járástartalék van, és eközben a TAG Heuer Monaco akár 100 méteres mélységig vízálló.

Két csillagot és az „egy az egyből” szavakat is az órára gravírozták, reflektálva Verstappen 2021-es, illetve 2022-es bajnoki elsőségére is, és az eddig látottak alapján idővel egy harmadik csillag feltüntetése is indokolttá válik. Felkészülhet tehát a TAG Heuer, mely az 1970-es években vállalt igazán meghatározó szerepet a versenysportban, de már évek óta a Red Bull támogatója.

Forrás: Robb Report
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Peter Fox/Getty Images/Red Bull Content Pool