Style Fehér Patrik 2023. 08. 08.

A gyűrű helyett hordott óra az új hóbort

Ki mondta, hogy csak csuklónkon hordhatunk karórát? A japánok biztosan nem, náluk pörög a gyűrű helyét elfoglaló retrós óra is.

Japán a köztéri automaták országa, melyekből gyakorlatilag mindent megvásárolhat az ember. Népszerűségük töretlen, időről időre pedig újabb és újabb darabok jelennek meg, bennük mindenféle – európai szemmel furcsa – újdonsággal.

Ebbe a kategóriába sorolható a gyűrűméretű karóra is, melyet nemes egyszerűséggel úgy kell hordani, mint egy gyűrűt. A Casio klasszikus modelljeit idéző apróságokat a kapszulás játékokra specializálódott Stasto Stand Stones készíti a neves óragyártó felügyeletével, és mindegyik rendesen működik: pontosan mérik az időt az analóg és a digitális darabok is, sőt, a számológépes darab is teljes értékű, valóban lehet vele műveleteket végezni.

A  gyűrűórákat/óragyűrűket nemcsak automatákban forgalmazzák, hanem játékboltokban, valamint háztartási üzletekben is július közepe óta, komoly sikerrel. Ez egyrészt az újdonság varázsának, másrészt a retrohangulatot nyújtó külsőnek is köszönhető, harmadrészt pedig annak, hogy kb. 1100 forintnak megfelelő összegért lehet az embernek egy Casiója.

A gyűrűórák tulajdonosainak a Casio állítása szerint 20 évig nem kell foglalkozniuk elemcserével, a szíj pedig állítható, így vékonyabb és vastagabb ujjakra egyaránt felhelyezhetők az órák.

Forrás: Casio, Stasto Stand Stones