Style Fehér Patrik 2023. 08. 08.

James Bond kémfelszerelése is lehetne ez a luxustáska

Tovább bővül a formabontó luxustáskák tárháza a Louis Vuittonnál, alábbi darabjuk olyan funkcióval is rendelkezik, melynek leginkább a múlt század kémjei vehették volna hasznát.

A hidegháború során a kémkedés egyik eszköze volt a képes bizonyítékgyűjtés. Rendes fényképezőgéppel azonban a legritkábban dolgozhattak a kémek, ehelyett mindenféle eszközbe építették be a képrögzítésre alkalmas eszközöket, például cigarettásdobozba, gyűrűbe, nyakkendőbe vagy épp táskába.

Utóbbi példa jutott eszünkbe akkor, amikor megláttuk a Louis Vuitton új táskáját, mely egyben működő kamera is. A furcsaság nem egy dedikált kémcucc, hanem divatkellék, melyet a francia luxusmárka mutatott be a 2023-as őszi-téli kollekciójának részeként. Tervezője, Colm Dillane elárulta egy Instagram-bejegyzésben, hogy a régi, filmes kamerákat idéző, táskafunkcióit is megőrző termék tömeggyártásba nem fog kerülni, amit ugyan sajnál, de lenyűgöző a kütyü. A lapozható bejegyzésben még egy felvételt is megosztott, melyet a táskával készített.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

KidSuper (@kidsuper) által megosztott bejegyzés

A divattervező egyébként egy feltörekvő divatmárka, a KidSuper atyja, de a Louis Vuitton felkérte a legújabb őszi-téli kollekció társtervezőjének. Ki lehet jelenteni, hogy sikerült új elképzeléseket vinnie a luxusmárka eddigi világába – különösen igaz ez a táskákra, melyet a bemutatott darab mellett alátámasztanak az új, hűtőtáskára hajazó, bárki által megvásárolható darabok is:

Forrás: Luxury Launches
Kép(ek) forrása: Instagram/kidsuper