Style Fehér Patrik 2023. 08. 28.

Eltűnik az iPhone egyik kedvelt tulajdonsága

Iparági értesülések szerint a hamarosan érkező iPhone 15 nem kapható majd aranyszínű kiadásban, hiába kedvelik sokan ezt a külsőt. A módosítás mögött technológiai változás áll.

Telefonvásárlásnál sokak számára az egyik utolsó szempont a készülék színe, kivéve akkor, ha iPhone-t vesz az ember. Az Apple mobiljainál sokaknak meghatározó a szín: egy év eleji felmérés szerint a legutóbbi csúcskészülékek, vagyis az iPhone 14 Pro és a 14 Pro Max esetében a vevők 42 százaléka választotta a lila színt, míg a második helyen 24 százalékkal az arany állt.

Ezek az arányok a szeptemberben érkező iPhone 15-ös családdal biztosan változni fognak. A 9to5Mac úgy tudja, hogy az arany kikerül a választható színek palettájáról a Pro modellektől felfelé, hiába népszerű választás. Helyette a sokkal unalmasabban hangzó, betonszínű titánszürke érkezhet.

A változtatás okaként egy újdonságot jelöltek meg: a mobilok titánkeretet kaphatnak a korábbi rozsdamentes acélból készült váz helyett, az új szín pedig szebben mutathat – legalábbis ebben reménykedhetünk.

Hivatalos infók persze csak szeptember 22-én érkeznek, azonban aki már most az új iPhone 15 Pro megvételén gondolkozik, addig kitalálhatja, hogy az említett szürke színben, esetleg a várakozások szerinti fekete, ezüst vagy a lilát váltó kék árnyalatban kéri-e mobilját.

Forrás: 9to5mac
Kép(ek) forrása: Apple