Style Erdős Norbert 2023. 09. 11.

Jó sok koktélt ittak a rajongók Djokovics történelmi meccsén

Ez a savanykás, gyümölcsös, frissítő vodkakoktél a sláger a szomjas nézők körében a US Openen.

Minden évben százezrek látogatnak el a Queensben (New York) található Billie Jean King Nemzeti Teniszközpontba, ahol a legendás teniszversenyt, a US Opent rendezik. Az idei megmérettetés fináléja szerpetmber 10-én volt, ahol a szerb Novak Djokovics húzta be a győzelmet Danyiil Medvegyevvel szemben. Így Djokovics lett az open-éra legsikeresebb teniszezője a Grand Slam-tornákon, megszerezve pályafutása 24. egyéni GS-elsőségét.

Ez kétségkívül sporttörténelmi pillanat volt, de a US Openek történetében van még egy dolog, amely évről évre rekordot dönt a New York-i versenyen: a felszolgált Honey Deuce-koktélok mennyisége. Mióta 2007-ben a US Open hivatalos itala lett ez a koktél, közel kétmillió Honey Deuce-t rendeltek a nézők, 2022-ben 405 000 pohárral fogyott. Ennek tükrében pedig a szervezők idén megduplázták a Honey Deuce-bárok és hozzáférési pontok számát a stadionban, nehogy túl sokat kelljen sorban állni a frissítő nedűért.

Minden koktél 22 dollárba (7800 Ft) került, és ha csak a 2022-es eladásokat nézzük, akkor 3,2 milliárd forint értékű koktélt vásároltak a teniszkedvelők.

Imádják ezt a koktél a teniszrajongók

A mára igencsak közkedvelt italt 17 évvel ezelőtt találta ki a Nick Mautone mixmester, aki egy vidéki termelői piacon sétálgatva vett észre néhány sárgadinnyéből kivájt gömböcskét, amelyek azonnal a teniszlabdákat juttatták eszébe. Több sem kellett inspirációnak, felkapott néhány gyümölcsöt, és otthon elkezdett kísérletezni. Persze ekkor már megkapta a felkérést a teniszverseny szervezőitől, hogy csapatával készítsen egy olyan koktélt, amely frissítő, játékos és könnyen el lehet készíteni nagy mennyiségben. Szóval nem céltalanul barangolt a piacon.

A koktél kisvártatva megszületett, a neve pedig Honey Deuce lett. A “deuce” kifejezés ugyebár a teniszből ismert, 40-40-es állásnál következik be, és azt jelenti, hogy a játékot két ponttal kell megnyerni. Ez a divatos teniszes koktél az évek során annyira népszerűvé vált, hogy már a világ minden táján ott van a legfelkapottabb bárokban.

Honey Deuce elkészítése

  • 3 cent  Grey Goose vodka (vagy bármilyen minőségi vodka),
  • 2 cent málnalikőr,
  • limonádéval felöntve,
  • 3 fagyasztott sárgadinnyegolyó a díszítéshez

Elkészítés:

Hűts le egy Collins-poharat, (5 percig hűtőben vagy mélyhűtőben). Amikor a pohár lehűlt, töltsd fel jéggel. Jöhet bele a vodka, a málnalikőr, aztán a limonádé. A dinnyét vájd ki dinnyevájóval, majd a kis golyókat rakd a mélyhűtőbe, és fagyosan használd a díszítéshez!