Style Kovács Miklós 2023. 10. 03.

Hiába bűnronda, mégis megőrülnek az emberek ezért a papucsért

A mocsárban élő büdös ogréval még ma is bármit el lehet adni, a világ legrondább papucsa pedig pont passzol Shrek karakteréhez.

2001-ben még senki sem sejtette, hogy a mogorva zöld szörnyeteg és a nagydumás szamár kalandjai dollárszázmilliókat érő márkává növi ki magát. A Shrek világsiker lett, Mike Myers, Eddie Murphy és a DreamWorks stábja az évtizedek során egyre bővítette a Shrek-univerzumot, a hat mozifilm midegyike szépen termelt, a Shrek 2. meg sem állt 935 millió dollárig.

Ettől függetlenül a DreamWorks lehajol az apróért is, és ha a rondaságukról híres Crocs papucsokat kell összehozni a karakterrel, hát szívesen adják a jogokat. A készítők pedig nem okoztak csalódást, a lehető legrútabb szettet hozták össze, a felsőrészen található orr- és fültartozékokkal, jellegzetes mocsárzöld színnel és egy barna, szőrmés pánttal. 

Hiába bűnronda, mégis megőrülnek az emberek ezért a papucsért

A kollekció három különböző modellből áll: a gyerekeknek szánt verzió 44,99 dollárba (kb. 16 000 Ft) kerül, a kamaszverzió 18 000 forintnak megfelelő összegért kapható, a felnőttváltozat pedig tényleg gyűjtői darab, csak rajongóknak kb. 21 500 forintért. 

Hiába bűnronda, mégis megőrülnek az emberek ezért a papucsért

Az ogrés klumpák kiadása talán egy újabb előjele annak, hogy a pletykák szerint jön az animációsfilm-sorozat ötödik epizódja, melyet a szereplők eredeti hangját adó színészek közreműködésével – azaz Mike Myersszel, Cameron Diazzal és Eddie Murphyvel – akarnak elkészíteni.

Forrás: Hypebeast
Kép(ek) forrása: Crocs