Style Fehér Patrik 2023. 11. 09.

Ennél jobb nászajándékot senki sem kaphat

Egy napja volt házas az a pár, akikre Fortuna rámosolygott: esküvőjük másnapján dollármilliomosok lettek.

Nem sok emberről hallottam eddig, aki esküvője másnapján a lottózóba látogatott volna, azonban lehet, hogy meg fog szaporodni az ilyen esetek száma az alábbi eset elolvasását követően. Történt ugyanis, hogy az amerikai Michigan államban egy 57 éves, névtelenséget kérő férfi friss házasként besétált egy boltba,

vett egy sorsjegyet, feleségével lekapartatta, és milliomosok lettek.

A 10 dolláros (3500 forintos) játék egymillió dollárt hozott a pár konyhájára, igaz, ez csak papíron ennyi. Ahogy az amerikai lottónyereményeknél, így itt is él az a szabály, hogy a szerencsés választhat, hogy havi részletekben, vagy egyben kéri a pénzt – igaz, utóbbi esetben kisebb a nyereményösszeg.

“Amikor megmutatta az 1 millió dolláros díjat, nem hittük el. Újra és újra elolvastuk az utasításokat, hogy biztosra menjünk, tényleg nyertünk. Izgalmas néhány nap volt ez számunkra” – fogalmazott a férfi, aki az egy összegű nyereménykifizetést választotta. Ez 693 ezer dolláros (245 millió forintos) összeget jelent az adók levonását követően. A nyertes elárulta, pénzét be szeretné fektetni.

Hasonlóra egyébként egyre több házasnak van esélye: napjaink egyik esküvői trendjének számít, hogy a pár nászajándékként nem tárgyakat vagy pénzt kér, hanem sorsjegyeket.

Forrás: New York Post
Kép(ek) forrása: Getty Images