Style Baka Gábor 2023. 12. 07.

84 millióért adják a teniszcsillag „kuplungos” óráját

A méregdrága óráiról ismert Richard Mille újabb Rafael Nadal-os modellt mutatott be, az RM 35-03 különlegessége, hogy a viselője gombnyomással kiiktathatja az automatikus felhúzást.

A mindössze 2001-ben alapított svájci óramárka, a Richard Mille az elmúlt bő két évtizedben leginkább a sport világában igyekezett építeni brandjét, ami nem véletlen, hiszen a fiatal gyártó külsőre igen robusztus, mondhatni megosztó külsejű, de a belsőt tekintve végtelenül high-tech, könnyű, ütésálló, egzotikus anyagokat, egyebek mellett grafént is felhasználó karórákat készít – elképesztő árakon.

A Forma-1-es versenyzők, hajósok mellett a teniszben is korán megmutatta magát a Richard Mille, 2010 óta működnek együtt Rafael Nadallal. A 22-szeres Grand Slam-győztes spanyolt most egy újabb modellel „lepte meg” a Richard Mille, bemutatták az RM 35-03-ast.

Fradi-mezt öltött magára sokak álomórája

Ez már a negyedik a „Baby Nadal” becenevű 35-ös szériában – a bébi arra utal, hogy a teniszcsillag által korábban viselt RM 27-esek kompaktabb változatáról van szó –, és a szuperkönnyű tokon, a csontvázas számlapon, a pontosságot garantáló tourbillonon, a 2 óránál található „üzemmódválasztó” gombon túl újdonságot is hoz: a kéz-kar mozgását hajtóenergiává alakító rotor a 03-ason pillangó alakú.

Ez persze még nem akkora dolog, az már viszont horológiai újítás, hogy a 7 óránál elhelyezkedő gombbal, egy bonyolult kuplungszerkezeten keresztül változtatható a rotor geometriája, így a felhúzást a viselő életmódjához, tevékenységeihez lehet igazítani: sportmódban ki lehet kapcsolni a funkciót, a lendkerék ilyenkor veszi fel a pillangóformát.

"Pihenj!" a rotornak (Kép: Richard Mille)

“Pihenj!” a rotornak (Kép: Richard Mille)

Az egyedi rotort na és persze az 55 óra járástartalékot kínáló RMAL2 szerkezetet a zafírüveg hátlapon keresztül nézhetjük, természetesen a számlapot védő kristály is zafír. Az óra tokjának szélessége 43,15 mm széles, 49,95 mm hosszú és 13,5 mm magas. Az RM 35-03 három változatban érkezik: Carbon TPT a teljesen fekete, a Quartz TPT – a kvarc itt a tokhoz használt anyagra, nem a szerkezetre utal – a kék-fehér, és van egy kombinált anyag-összeállítású, titán-karbon tokos verzió, a képen az a fémes-világoskék.

Bármelyiket is válassza a leendő vásárló, egy-egy darabért 84 millió forintnak megfelelő összeget kell adnia.

Kattints a képre, galéria nyílik!

5 fotó megtekintése
Kép(ek) forrása: Richard Mille