Gyere velünk egy ünnepi utazásra a koktélok világába, hiszen már úgyis bokáig gázolunk a karácsonyi készülődésben, szóval itt az ideje, hogy végre teljesen elmerüljünk. Az útlevelet kiállítottuk számodra, csak fel kell szállnod a gépre. De vigyázz, mert ezután a tíz koktél után ellenálhatatlan késztetést fogsz érezni, hogy bevásárolj néhányhoz!
Hozzávalók:
Elsőként alaposan keverd össze az első három összetevőt, majd töltsd ki egy pezsgőspohárba, és a maradék helyet húzd fel pezsgővel.
Hozzávalók:
Készítsük el a fűszeres forró csokoládét úgy, hogy az összes hozzávalót egy edényben összekeverjük. Forraljuk fel, majd szűrjük le. Ezután adjuk hozzá a tequilát, a kész italt bögrében kínáljuk! Csokoládéreszelékkel és fahéjrúddal lehet díszíteni, ahogy tetszik.
Hozzávalók:
Az almalevet öntsük egy nagy főzőedénybe és kezdjük el melegíteni. A kardamomot, a fahéjat, a gyömbért, az ánizst és a citromok héját adjuk hozzá az almaléhez, ezekkel forraljuk össze. Miután forr, öntsük bele a szirupot és a citromok kifacsart levét. Ezt követően öntsünk 3 cl Jamesont egy hőálló pohárba és szűrjünk rá a forró koktélból.
Hozzávalók:
Whiskyspohárba dobjuk a kockacukrot, rácseppentünk néhány csepp Angosturát, illetve cseresznyelikőrt, aztán összezúzzuk a kockacukrot. Mehet a pohárba a jégkocka, felöntjük whiskyvel, és megkeverjük. A narancsból levágunk 1-2 szelet narancshéjat, kicsit “áttöröljük” vele a pohár szélét, priccentünk belőle egy kis olajat az italra, azután mehet az a pohárba.
Hozzávalók:
Állítólag ez a koktél Nepálból származik, a világ legmagasabban fekvő ír kocsmájából. Először is melegítsük elő a toddypoharat forró vízzel, és tegyük félre 15 percig, majd öntsük ki a vizet a poharakból. Melegítsük fel a mangólevet a kardamommal egy serpenyőben. Legyen forró, de még éppen ne forrjon. Ezután mehet minden összetevő a toddypohárba, díszítsük lime-szelettel.
Hozzávalók:
Hűtsük le a poharat, amiben szervírozzuk. Az összes összetevők mérjük egy shakerbe, majd jéggel együtt jól rázzuk össze, végül duplán szűrve töltsük a hűtött martinispoharunkba.
Hozzávalók:
Egy pezsgőspohárban összekeverjük az áfonyalevet a gyömbérsörrel, majd felhúzzuk az egészet jól lehűtött pezsgővel. A tetejére díszítésként cukrozott áfonyát helyezünk.
Hozzávalók:
Öntsük a konyakot, a szirupot és a tejszínt egy jéggel teli shakerbe, és rázzuk alaposan össze. Szűrjük át egy hűtött coupepohárba és reszeljünk rá a szerecsendióból.
Hozzávalók:
A kockacukrot belemártjuk a whiskey-be, meggyújtjuk, a pohárba helyezzük, majd miután karamellizálódott, rátöltjük a maradék whiskey-t és a kávét. Bárkanál segítségével friss tejszínt csorgatunk óvatosan az ital tetejére, majd az egészet megkoronázzuk egy kis tejszínhabbal, amire akár egy kis fahéj is mehet.
Hozzávalók:
Ez a mennység 3-4 főnek is elegendő, szóval vegyünk elő egy nagyobb üvegtálat. Az elkészítése végtelenül egyszerű: minden hozzávalót össze kell keverni a tálban, majd poharakba öntjük, végül jeget és vérnarancsgerezdeket dobunk bele.
És ami a legfontosabb: alkoholt mindig mértékkel és felelőségteljesen fogyassz!