Style Erdős Norbert 2023. 12. 25.

7 menő cucc, amely nem hiányozhat egy férfi lakásából

Amikor azt mondjuk, hogy legénylakás, akkor nem egy koliszoba hangulatára gondolunk, hanem sokkal inkább egy penthouse-ra, hatalmas erkéllyel, tele hasznos, minőségi kiegészítőkkel. Mutatunk is néhányat.

Reggel egy finom kávé közben kitaláljuk mi legyen a vacsora, kicsit összetakarítunk, jöhet a hangulatos zene és a vacsi, a nap végét pedig megkoronázzuk egy koktéllal és összebújunk a tűz mellett. Elég jól hangzik nem? Adunk ehhez néhány tippet.

Porszívó

Oké, a nagytakarítást rábízhatjuk egy profi takarítócégre, de porszívóra mindenképp szükség van egy férfilakban is, hiszen ha vacsorával várjuk randipartnerünk, nem árt ha a Wellington tésztájának gyúrása közben leszóródó lisztet fel tudjuk gyorsan szippantani. Ehhez pedig mindenképp egy vezetéknélküli cuccra van szükség (a kábeldugdosás és kerülgetés legalább annyira nem elegáns, mint szívószállal inni, egy férfi nem csinál ilyet), amilyen például a Dyson Gen5detect.

Egy konzollal elegánsan a falra is lehet akasztani a készüléket.

Egy konzollal elegánsan a falra is lehet akasztani a készüléket.

Egyébként ez a Dyson kínálatának legerősebb vezetéknélküli modellje, amelynek 280 airwatt szívóerős motorja percenként 135 ezer fordulatra is képes és akár 70 percig üzemel a 10 cellás lítiumion-akkumulátorról, amely 4,5 óra alatt tölt fel teljesen. Szóval nem csak praktikus, de a teljesítménye is bőven elég lehet arra, hogy kiszolgáljon akár egy nagyobb házat/lakást. Ára 300-400 ezer forint között van, két modell közül lehet választani.

Mi az airwatt és a szívóerő?

A szívóerő az a mutató, amely legjobban írja le egy porszívó képességét, azonban ez nem egyértelmű. A bonyolultságot az jelenti, hogy a gyártók általában két mértékegységet is megadnak. Az egyik a Pascal (Pa), amelyet a nyomás mérésére használják. Mivel a porszívó vákuumot, vagyis negatív nyomást hoz létre a porfelszívásához, a nyomás mérése jól tükrözi a készülék képességét. A másik használatos mértékegység az airwatt (AW). Ezt az értéket a porszívó által létrehozott negatív nyomás és az adott idő alatt mozgatható levegő mennyisége határozza meg. Ez a mérési módszer pedig még jobban szemlélteti a porszívó tudását. A gond az, hogy a kettő között nincs igazából átjárás, a két mértékegység nem átváltható egzakt módon. Így aztán nehéz eldönteni, hogy az 5 kPa vagy a 70 AW jelenti a nagyobb szívóerőt. Nagyságrendileg azt lehet mondani, hogy 1 AW  nagyjából 50-55 Pa-nak felel meg.

Azt említettünk már, hogy a porszívó HEPA-szűrőjének köszönhetően megköti a vírusok 99,9%-át? És a LED-es világítás a fej elején kétszer annyi port képes felfedni, amelyet szabad szemmel nem láthatnánk. Így tudjuk megállapítani, hol porszívóztunk már fel, és hol biztosan nem, ha menet közben összekavarodnánk.

Kávégép

Azt már tudjuk, hogyan kell inni a kávét, hogy az a legtökéletesebb hatást, ízélményt nyújtsa, de ha a kotyogós nem a te világod, akkor mindenképp be kell szerezned egy profi, otthoni kávégépet. Egy ilyen gép akár a konyha ékköve is lehet, mint például a sárga- és vörösréz külső borítással készült La Pavoni Esperto Edotto eszpresszógép. 

Mi ez, ha nem a kávéfőzés művészete?

Mi ez, ha nem a kávéfőzés művészete?

Ez a karos kávéfőző eszpresszó-specialisták számára készült, azonban nem csak kávét lehet vele “csapolni”, de a vendégeinket is le lehet nyűgözni, és hagyni, hogy maguk fedezzék fel az igazi olasz kávé készítésének fortélyait. A La Pavoni kávégépek története 1905-ig nyúlik vissza, szóval van tapasztaltuk a kávékészítésben. Egy ilyen gép ára 800 ezer és 1 millió forint között van, és ehhez már jár tejszivattyú is, amelynek segítségével nem csak eszpresszót, hanem klasszikus cappuccinót is készíthetünk.

 

Lemezjátszó

Nagyon fontos, hogy arra is igényesek legyünk, hogyan hallgatunk zenét. Manapság reneszánszát éli a bakelit, a lemezjátszó-gyártók pedig ezt nagyon jól tudják és úgy repültek rá a dologra, mint vércse a sérült verébre. 

Pontosan így tesz a Miniton is, akik olyan bakelit lejátszót dobtak piacra, amely szinte már műtárgy kategória, a neve pedig White Wheel 2023 Edition.

A Miniot White Wheel 2023 Edition ára 1,4 millió forint

A Miniot White Wheel 2023 Edition ára 1,4 millió forint

A hangkar (vagyis amin a tű van) a lemez mögött található amelyet az ugynevezett “Silent Superbronze” csúszómechanizmussal szereltek és a lényege, hogy nagyon finoman érjen a lemezhez, kevésbé koptatva a felületét. Az alumínium állvány a csomag része, de nem muszáj használni, akár le is lehet fektetni a lejátszót, de úgy már kevésbé menő. Ja, azt említettem már, hogy ebből a lejátszóból mindössze tíz darabot készít a holland gyártó? Még lehet belőle rendelni, csak szólok…

Mindezt megfelelő hangrendszerrel párosítva, úgy szólaltathatjuk meg kedvenc bakelit lemezeinket, hogy az orgazmus lesz a fülnek.

Koktélos készlet

Ha már korábban előhoztuk a randi témát, most is vegyük ezt a szituációt alapul. Mert mi kell még a tökéletes randihoz a vacsora mellé? Naná, hogy egy jó koktél, amit akár otthon is elkészíthetsz. Oké, nem kell azonnal beleugrani egy 800 ezer forintos, titánból készült Brunello Cucinelli Boston Shaker szettbe, de azért jó tudni, hogy ilyen is létezik, ha tényleg adsz a minőségre. Maga a shaker, a szűrő és a kanál készült titán ötvözetből és borjúbőr kiegészítőket kapott.

Ebből azért stílusosan ki lehet önteni az eszpresszó martinit…

Finomabb nem lesz tőle a koktél, de ennél menőbben még soha nem készítetted el otthon.

Finomabb nem lesz tőle a koktél, de ennél menőbben még soha nem készítetted el otthon.

Grillezés füst nélkül

Az amerikai rapper nemrég “verte át a világot” egy kijelentéssel, hogy leáll a füstöléssel, amelyet sokan úgy értelmeztek, hogy felhagy a marihuanna fogyasztással. Pedig erről szó nem volt, Snoop tényleg lemond a füstölésről, legalábbis a kerti partikon, ha nyílt tűznél zajlik a buli.

A bejelentés ugyanis erre vonatkozik, és a füstmentes tűzrakóhelyeket gyártó Solo Stove termékeit reklámozza. 

Nincs füst, csak tűz

Nincs füst, csak tűz

A Snoop Dogg x Solo Stove forgalmazása limitált kiadással indult, amely egy Snoop által “tervezett” Bonfire Fire Pit tűzrakóhelyet, egy tűzrakóhely-állványt, egy Snoop-sapkát és egy Snoop x Solo matricacsomagot tartalmaz. A pakk ára 349,99 dollár (120 ezer forint).

Be kell lőni!

Mármint nem a labdát a hálóba, hanem a sérót és ehhez szükség lehet egy patent hajszárítóra. Igen, a férfiak is használnak hajszárítót, rendszeresen. Erre tökéletes lehet a Dyson Supersonic hajszárító, amely nem csak hatékony de baromi jól is néz ki.

A kiegészítő fejeket mágnes segítségével lehet felpattintani az 1600 wattos hajszáríróra, melynek fordulatszáma 110 ezer rpm és 13 liter levegőt forgat meg másodpercenként.

Több színkombináció közül lehet választani.

Több színkombináció közül lehet választani.

Air Multiplier  technológia a fejrészbe juttatott levegőt felerősíti, így a jól irányítható nagysebességű légsugárral gyors szárításra képes. Attól sem kell félni, hogy megégeti a fejünket, mert  másodpercenként több mint 40-szer méri a kiáramló levegő hőmérsékletét és ha szükséges akkor visszaveszi azt. Ára 190-200 ezer forint.

Dolgozni sem árt…

Ha vége a lazításnak és el kell vonulni dolgozni, akkor azt sem árt stílusosan tenni. Munkavégzéshez megfelelő lehet Razer Blade 16 x Automobili Lamborghini Edition lapotop. A szupersportautós gépház alatt 13. generációs Intel Core i9-13950HX processzor, GeForce RTX 4090 videókártya, 32 GB RAM, 2 TB-os SSD és 16 colos 4K felbontású kijelző található, amely 4K-ban 120, Full HD-ban 240 Hz-et tud. Szóval valódi csúcsteljesítmény, amely akár komolyabb képszerkesztői, videóvágói munkára is tökéletes.

A Lamborghini erőmű ára 4999 USD (1,7 millió forint).

A Lamborghini erőmű ára 4999 USD (1,7 millió forint).