Style Baka Gábor 2024. 01. 03.

Az Eiffel-toronynál is menőbb ez a sörfőzde

2023-ban a világ legvonzóbb turisztikai célpontjának is megválasztották a Guinness otthonát, melyben jó pénzért a lagzitól a céges buliig bármihez foglalhatunk helyszínt.

2015-ben és idén Európa vezető turisztikai célpontja, 2023-ban ráadásul A világ vezető turisztikai célpontja kitüntetésben is részesült a Guinness sör otthona, a dublini Guinness Storehouse a World Travel Awardson.

Az Eiffel-tornyot, a Burdzs Kalifát, a Tádzs Mahalt, a Machu Picchut, a kínai nagy falat és számos egyéb látványosságot maga mögé utasító épületegyüttes természetesen messze több egyszerű sörfőzdénél és -raktárnál. A nagyközönségnek 2000-ben megnyitott Storehouse az eredeti funkcióin felül múzeum, látogatóközpont, de számos bárral, rendezvény- és koncerthelyszínnel, valamint az ír fővárosra pazar kilátást nyújtó Gravity Barral is büszkélkedhet.

Az 500 férőhelyes, körpanorámás, a felavatásakor még II. Erzsébet királynő által is meglátogatott Gravity Bar mellett a Storehouse további kilenc rendezvényteret, bárt, kocsmát kínál.

Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

Ott a legsokoldalúbbnak számító Fifth Floor (igen, az 5. szinten, 550 állóhellyel), a szintén állófogadásokra, kiállításokra alkalmas World of Advertising (200 állóhely), a bisztrós Arthur’s Bar (150 álló-, 120 ülőhely), a fogadásokra, céges bulikra használható Arrol Suite (600 állóhely). Van még a 100 vendég fogadására alkalmas, sörcsapolós programot kínáló Guinness Academy, a 19. századi üzemi étkezdék, kifőzdék hangulatát idéző Brewer’s Dining Hall (130 álló- vagy 100 ülőhellyel). De akad a francia stílusú bár-étkező, az 1837 Bar & Brasserie (150/120 álló- és, ülőhely vagy 80 fő vacsorához), a kimondottan a Guinnes fekete söre köré épülő Stoutie (80 férőhely), valamint a meghitt, intimebb rendezvényekre, vacsorákra berendezett, mindössze 16 vendég fogadására képes Connoisseur Bar.

Kattints a képre, galéria nyílik!

8 fotó megtekintése

Ezek mellett pedig immár a teljes komplexum is leköthető, ha valaki igazán nagy pénzből igazán nagy partit szeretne adni, az egész Guinness Storehouse bérelhető rendezvényekre – euróban is százezres nagyságrendről van szó.

A minőségi környezet, a hangulat, az étel, na és persze az ital is garantált, nem csoda, hogy igen népszerű helyről van szó. Bár nem valószínű, hogy itthonról valaki épp dublini programhelyszínt bérelne, ám ha valakinek Írországban, Dublinban akad épp dolga, érdemes lehet beiktatni a Storehouse-t akár csak egy gyors körülnézés erejére is – valamelyik bár csak nyitva lesz.

Kép(ek) forrása: Guinness Storehouse/Diageo