Style Fehér Patrik 2024. 01. 05.

Retró mobilt csinál az iPhone-ból egy új kiegészítő

Fizikai billentyűzettel egészíti ki egy új kütyü a legújabb iPhone-okat. Az összkép az előző évtized első felének ikonikus mobiljaira emlékeztet.

Egy évtizeddel ezelőtt volt a csúcson a BlackBerry mobilmárka, melynek sajátossága már az okostelefonok előtti korszakban is az volt, hogy készülékeik teljes QWERTY-billentyűzetet kaptak. Eleinte úgy tűnt, hogy a számítógépek klaviatúrájáról ismert gombkiosztás az egyre fejlettebb készülékek megérkezésével csak jól sülhet el. A képernyőkön megjelenő ideiglenes billentyűzetről viszont hamar kiderült, hogy jobb választás: a készülékek könnyebbek így, és nagyobb részük lehet kijelző.

BlackBerry készülék (Kép: Scott Olson/Getty Images)

BlackBerry készülék (Kép: Scott Olson/Getty Images)

2015-től kezdve komoly lejtmenet kezdődött az azóta már inaktív márkánál, ám ez nem jelenti azt, hogy a rajongótábora megszűnt. Valószínűleg közéjük tartoznak a Clicks nevű kütyü kitalálói is, akik egy különleges telefontokkal csinálnak BlackBerryre emlékeztető mobilt az iPhone-ból.

A dolog egyszerűen működik: a billentyűzet a régebbi iPhone-ok Lightning-, vagy az újabbak USB-C csatlakozóján keresztül csatlakozik a készülékhez. Amint kapcsolódik a tok a mobilhoz, már pötyöghetünk is. A klaviatúra alján szintén található egy töltőnyílás, így a periférián keresztül tölthető marad a készülék.

A kétféle színben (sárga és szürke) kapható, gumírozott külsejű kiegészítő 139 dollár (48 ezer forint), ami elsőre nem kevés, de bizonyos helyzetekben valóban jól tud jönni a fizikai billentyűzet. Hosszabb levelek írásánál nagyobb rész marad visszaolvasható, nem takarja ki a virtuális gombsor a szöveget. Ahogy a számítógépeken, úgy itt is használhatók billentyűkombinációk, ami szintén extrának mondható.

Forrás: Clicks
Kép(ek) forrása: Mario Tama/Getty Images