Style Fehér Patrik 2024. 01. 23.

Holdrakétát kapott a 6 milliós luxusóra

Minden pillanatban meg akarja hódítani a Holdat az Omega új luxusórája. Ez nem is meglepő, tekintve, hogy elődje tényleg megközelítette égi kísérőnket.

1968-ban történelmet írt az Apollo-8 küldetése azzal, hogy először kerülte meg egy űrjármű a Holdat, asztronautákkal a fedélzetén. Az úttörő küldetésben résztvevő űrhajósok Omega Speedmaster órát viseltek, erre pedig olyannyira büszke a svájci márka – teljes joggal -, hogy 2018-ban elő is rukkoltak a Speedmaster Dark Side of the Moon-nal (a Hold sötét oldala).

Ezúttal nem vártak 50 évet, hanem ismét hozzányúltak a luxusórához, mint fogalmaznak, “még finomabb részletezéssel és kifinomultsággal” továbbformálva a már meglévő dizájnt. Ebből született meg a Speedmaster Dark Side of the Moon új verziója.

Holdrakétát kapott a 6 milliós luxusóra

A kronográf szíve, a Calibre 3869-es szerkezet abszolút látványfelelőssé lép elő, és ez nem csak a csontvázas felépítésnek köszönhető. A szerkezet lézerrel megmunkált Hold-mintázatot kapott, eloxált alumíniumból. Ennek java része elöl található, de hátulra is jutott egy kicsi, a Hold sötét oldalára. Az első rész egyértelműen látványosabb: szépen kidolgozott felület, mely remek hátteret nyújt az időleolvasáshoz.

Holdrakétát kapott a 6 milliós luxusóra Holdrakétát kapott a 6 milliós luxusóra

Sárga motívumok is színesítik az órát: a másodpercmutató és a gumiszíj varrása is élénkséget visz a feketeségbe. Jók az Apollo-8 küldetésre utaló apró részletek is: 9 óránál a hagyományos mutatót egy titánból készült Saturn V holdrakétára váltották, mely így állandóan égi kísérőnk előtt pörög. A 44,25 mm átmérőjű tok hátoldalának szélén a “We”ll see you on the other side” mondat olvasható: a “Találkozunk a túloldalon” mondat akkor hangzott el Jim Lovell űrhajós szájából, mielőtt az űrhajó a Hold árnyékába lépett volna. Ekkor ideiglenesen megszakadt a kapcsolat a NASA és a jármű között az útban lévő bolygó miatt.

Holdrakétát kapott a 6 milliós luxusóra

A gyártó 5 éves garanciát vállal a 99 grammos, 50 méterig vízálló, 50 óra járástartalékkal rendelkező kézi felhúzású órára. Ezt talán el is várja az ember egy 15 500 eurós (5,94 millió forintos) kronográfnál.

Forrás: Omega