Style Fehér Patrik 2024. 01. 31.

Ha ilyen órát látsz, nagyon szerencsés vagy

A képeken látható Hublot-ból egyrészt nagyon kevés készül, másrészt irtózatosan drága, harmadrészt pedig olyan időmérő eszköz, melyről szinte minden hiányzik, ami egy karórához kell.

2011-ben mutatkozott be a nagyközönség előtt az Hublot MP kollekciója. A svájci luxusóragyártó összeszedte a legkiválóbb szakembereket, és azt tűzte ki célul, hogy olyan különlegességeket alkossanak, amilyeneket korábban senki.

A projektnek is beillő kollekció legújabb tagja az MP-10, melyből gyakorlatilag mindent kidobtak, amit egy modern karórában keresnénk. Nincs számlap, mutató vagy lengősúly. Helyettük görgős kijelzőről olvasható le az idő, az energiát körkörös tároló rejti, a pontosságról pedig egy ferdén beépített tourbillon gondoskodik.

Ha ilyen órát látsz, nagyon szerencsés vagy

A Hublot az óráról szóló közleményében kiemeli, hogy ez nem koncepció, hanem kész termék. Nem csoda, hogy felhívják erre a figyelmet, mert valóban látványos és kissé hihetetlen kinézetű az óra.

Ha ilyen órát látsz, nagyon szerencsés vagy

A zafírüveges, titánházas, gumiszíjas óra a márka történetének eddigi legkomplexebb darabja. Kézi felhúzású darab, járástartaléka 48 óra, és csak 50 példány készül belőle, melyeket hamarosan a kiválasztott gyűjtők csuklóin láthatunk viszont.

Ha ilyen órát látsz, nagyon szerencsés vagy

A végére hagytuk az anyagiakat: az óra 275 ezer euróba (106 millió forintba) kerül, de ha eddig nem kérdeztek meg, hogy vennél-e egyet, valószínűleg már nem is fognak. Mutatunk is inkább egy másik különlegességet az Hublot-tól, amiből négyszer ennyi készült, jóval olcsóbb, ráadásul környezetbarát megoldást alkalmaz:

Forrás: Hublot