Style Fehér Patrik 2024. 02. 16.

Látványos templomot kap a világhírű fesztivál

Minden évben különleges látványvilág fogadja a Burning Manre érkező fesztiválozókat. Kiderült, idén mit kapnak pénzükért a bulizók.

Minden évben több tízezer bulizó népesíti be a nevadai Black Rock sivatagot, összehozva a világ legnagyobb ideiglenes városát, mely a Burning Man nevű fesztiválnak ad otthont. A rendezvényen több tízmillió dollárt keres évente Nevada állam, azonban a világnak leginkább a vizuális tartalom maradhat meg a fesztiválról.

Nagy szerepet kap itt a kultúra és a művészet, mely szinte minden lehetséges formában testet ölt, a járművektől kezdve az előadásokig és programokig.

Kép: Carlos Avila Gonzalez/The San Francisco Chronicle via Getty Images

Kép: Carlos Avila Gonzalez/The San Francisco Chronicle via Getty Images

A fesztivál neve egy hagyománnyá vált eseményhez köthető: az ideiglenes város közepén minden évben felállítanak egy hatalmas szobrot, melyet lángra gyújtanak. Építményekből nincs hiány: a fesztivál része minden évben egy templom is, ahová vallástól függetlenül bárki betérhet egy lelki feltöltődésre.

Idén egy Caroline Ghosn nevű tervező álmodta meg Black Rock City templomát, melyet alapvetően egy tradicionális libanoni fonási technika ihletett, melyet neogótikus és art deco stílusjegyekkel párosított. Az eredmény egy 21 méter magas, 28 méter átmérőjű ideiglenes épület.

Az már biztos, hogy bőven fognak újrahasznosított anyagokat alkalmazni, a kerítés pedig az említett fonástechnikával készül majd, így beengedi a fényt és a levegőt is a templomkertbe. A bejárat előtt két imára kulcsolt kéz magasodik a levegőbe, melyek alatt át lehet kelni.

Bőven van még idő felhúzni a templomot, ugyanis a Burning Man augusztus 25-től szeptember 2-ig fog tartani.

Forrás: designboom
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Michael Macor/The San Francisco Chronicle via Getty Images