Style Erdős Norbert 2024. 03. 14.

Új mezekben lép pályára a magyar válogatott

A Magyar Labdarúgó Szövetség bemutatta az Adidas által készített új mezeket, amelyeket a magyar labdarúgó-válogatott fog viselni a pályán.

Az Adidas csütörtöki tájékoztatása szerint a hazai mezt a nemzeti lobogó színei és a válogatott címerének mintái ihlették, míg az idegenbeli ruházat megtervezése ugyanezt az elvet követte, de a színösszeállítás és a végső grafika a magyar nemzeti lobogót mozgásban ábrázolja, amely az áramlás érzetét kelti a fehér alapszínen.

A Magyarország felirat mindkettőn a hátsó nyakrészen található.

Új mezekben lép pályára a magyar válogatott

Az új mezeket Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a két hazai felkészülési mérkőzésen fogja először viselni a Puskás Arénában, előbb jövő pénteken, Törökország ellen, majd négy nappal később Koszovó ellen, aztán ezekben a mezekben lép pályára a nemzeti tizenegy nyáron a németországi Európa-bajnokságon is.

A 12 mérkőzés óta veretlen magyarok a június 14-én kezdődő Eb-n elsőként Svájccal találkoznak Kölnben, majd Stuttgartban előbb a házigazda német, aztán a skót együttes lesz az ellenfelük a csoportkörben.

Új mezekben lép pályára a magyar válogatott

Az MLSZ még egy videót is megosztott közösségi oldalán, amelyben Schäfer András és Dárdai Márton szerepel.

Magyarország mellett Belgium, a házigazda Németország, Olaszország, Skócia, Spanyolország és Wales kapott új hazai és idegenbeli dizájnt, amely a hagyományos és modern identitás előtt tisztelegve egyesíti a szurkolókat és a játékosokat – írja közleményében a sportszergyártó.

Új mezekben lép pályára a magyar válogatott

Forrás: Facebook, MTI
Kép(ek) forrása: Adidas