Style Kovács Miklós 2024. 04. 03.

Elkészült a parfümök nagy luxusatlasza

A parfümök exkluzív világába betekintést adó átfogó atlasszal bővül a Louis Vuitton kínálata - észnek, szemnek, orrnak egyaránt kényeztető darab.

Az évtizedes szenvedélyes munka, az illatokba történő mély elmerülés, kutatás történetét bárki átélheti 380 oldalon keresztül, feltéve ha megrendeli a “Perfume Atlas” című ritka, különleges kiadványt. 

Elkészült a parfümök nagy luxus atlasza

Szagértő szakértőknek, világutazóknak, a finom dolgok kedvelőinek szánják ezt a jól átgondolt művet, amely három különféle borítóval kerül a boltok polcaira: rózsa, citrom vagy jázmin szerepel a kötet borítóján, a beltartalom pedig egy mesteri vizuális utazás az aromák világába: válogatott illusztrációk, festmények, szövegek, művészi fotók kísérnek végig a parfümök történetén.

A könyvből megtudhatjuk, milyen technikával, milyen alapanyagok felhasználásával készülnek a felejthetetlen illatok, hogy lehet komplex, összetett aromákat összeállítani. 

Elkészült a parfümök nagy luxus atlasza

A könyvet a cég parfüm mestere, Jacques Cavallier-Belletrud jegyzi, aki három évig, három kontinensen dolgozott a kötet összeállításán. A borítók ezt jelképezik, a három alapanyag a parfümmester három kedvence, ezért kerültek ezek a könyv előlapjára.

A kötet maga 62 ezer forintnak megfelelő összegbe kerül, de van egy exkluzív limitált csomag, amelyhez 45 darabos, nyers illatalapanyagot tartalmazó kollekció is jár, személyesen Cavallier-Belltrud válogatásában. Ezt már hajszálnyival drágábban, 5000 euróért, vagyis 1,9 millió forintért lehet beszerezni.

Forrás: Hypebeast
Kép(ek) forrása: Louis Vuitton, Thames & Hudson