Style FIRSTCLASS 2024. 04. 04.

Az MI már megmondja, mit csinálj a tegnap vett krumplival

A Samsung új háztartási készülékeket mutatott be, amelyekben egyes funkciókat már mesterséges intelligencia vezérel. Új korszak kezdődik a márkánál.

A Samsung új háztartási készülékei az alapvető feladataik ellátásán túl már mesterséges intelligenciát is alkalmaznak. A Bespoke készülékek nemcsak szórakoztató felületté, hanem vezérlőközponttá is válnak, amellyel a felhasználók könnyedén irányíthatják további csatlakoztatott Samsung-készülékeiket.

Az új Bespoke AI készülékek a beépített wifinek, belső kameráknak, MI-chipeknek és a SmartThings-kompatibilitásnak köszönhetően megteremtik egy igazán okos otthon alapjait. Az új Mobile Smart Connect funkció értesítést küld, ha a tulajdonos okostelefonja a regisztrált eszközök közelében van, így az adott készülék legfontosabb funkciói közvetlenül a telefonról is elindíthatók.

A Samsung új készülékeinek mesterséges intelligenciával továbbfejlesztett funkciói képesek az emberek, háziállatok és akár még a nehezen észrevehető tárgyak, így vékony telefonkábelek, szőnyegek felismerésére is. Az AI Floor Detect például felismeri a tisztítandó padló felületét, és szőnyeg esetén a robotporszívó eldönti, hogy a felmosószivacsot felemelje-e, vagy hagyja az állomáson, hogy a szőnyeget így ne érje szennyeződés.

A Samsung még ebben az évben generatív mesterséges intelligenciát is szeretne alkalmazni háztartási készülékeiben a Bixby hangasszisztensen keresztül. Amennyiben például a felhasználó arra utasítja az asszisztenst, hogy kapcsolja ki a légtisztítót, majd hozzáteszi, hogy a tévét is, a kontextust felismerve mindkét kérésnek eleget tehet majd. A felhasználók a tervek szerint olyan kérdéseket is feltehetnek majd, mint például „mit csináljak a tegnap vett krumplival?”, a hangasszisztens pedig értelmezi majd ezeket az összetett kéréseket, és reagál is rájuk.