Style Erdős Norbert 2024. 05. 24.

Palvin Barbi ellopta a show-t Cannes-ban

Olyan estélyi ruhában vonult végig Palvin Barbi az egyik lerangosabb filmfesztiválon, mintha csak ráöntötték volna. Ilyenkor azért nagyon örülünk, hogy magyarok vagyunk.

A cannes-i filmfesztivál keretein belül minden évben megrendezik az Amerikai AIDS-kutatási Alapítvány a Mozi az AIDS Ellen jótékonysági gálaesetet, ahová a 30 éves magyar szupermodell, Palvin Barbara is meghívást kapott, és szinte felperzselte a vörös szőnyeget barackszínű ruhájában.

Palvin Barbi ellopta a showt a Cannes-ban

A 77. Cannes-i Filmfesztivált május 14. és 25. között rendezik a Cannes-i Kongresszusi és Fesztiválpalotában. A rangos eseményen idén Greta Gerwig amerikai rendező a zsűri elnökeke, aki legutóbb a Barbie filmet vezénylete. A fesztivál 1946 óta mutatja be a világ minden tájáról érkező alkotásokat, és a legjobb filmeket Aranypálmával jutalmazzák.

Két magyar vonatkozású filmet is vetítenek az idei mustrán: a magyar-francia gyártású, La plus précieuse des marchandises (A legértékesebb áru) című egész estés animációs filmet – amelyet május 24-én este mutatnak be Cannes-ban -, valamint Szatmári Andie és Gido Krom rendezők SwapID című rövidfilmje is látható a filmfesztiválon.

 

 

A fesztiválpalota alagsorában rendezett találkozón és vetítéseken több mint 15 ezer akkreditált filmes szakember, producerek, forgalmazók, moziüzemeltetők és alkotók fordultak meg.

A hagyományosan filmvásárnak is nevezett eseményen csaknem 1200 vetítést tartott a több mint ötszáz kiállító. Az egyhetes rendezvényen több mint 250 eseményt is szerveztek a tavalyi kétszázhoz képest, köztük a Magyarországon gyorsan növekvő filmipar kihívásai konferenciát is.

A hollywoodi legenda, a kétszeres Aranypálma-díjas és Oscar-díjas Francis Ford Coppola is a hivatalos versenyben mutatta be Megalopolis című nagyszabású filmjét, amely az 1979-es Apokalipszis most című alkotásának cannes-i bemutatójához hasonlóan nagyon megosztotta a kritikusokat.

 

És most, hogy képbe kerültél a 2024-es Cannes-i Filmfesztivállal, nézd tovább Barbi többi fotóját!

7 fotó megtekintése
Kép(ek) forrása: MTI fotóbank