Style Erdős Norbert 2024. 06. 27.

8 millió egy üvegje ennek az italnak

Különleges párlattal ünnepel 300 éves születésnapot a világhírű konyaklepárló. Nagyon limitált, nagyon drága, nagyon szép kiadás.

A Hennessy az alapító születésének 300. évfordulóját egy limitált kiadású Richard Hennessy Magnummal ünnepli, amely a konyakmárka legritkább keveréke.

A Magnum kiadást a Hennessy Atelier des Éditions Rares üzemében készíti és palackozza a franciaországi Cognacban, és egy különleges, Daniel Libeskind tervező által megálmodott üvegben kerül forgalomba. A lengyel származású amerikai építész nevéhez számos híres épület kötődik, többek között a berlini Jüdisches Museum, a denveri Art Museum, a manchesteri Imperial War Museum és a kanadai Ontarióban található Royal Ontario Museum. 2003-ban Libeskind nyerte meg a New York-i World Trade Center újjáépítésére kiírt nemzetközi pályázatot is.

Honnan származik a konyak?

A konyak tölgyfahordóban érlelt, eredetvédett francia borpárlat. Nevét előállítási helyéről, a franciaországi Cognac község borvidékéről kapta, melyet az ott termesztett fehérbor, majd a belőle készült párlat tett világhírűvé.

A Baccarat kristályból készült dekanter egy fémkeretben lebeg, a kristályon keresztül Richard Hennessy portréja tükröződik, ezt Nicolas Ouchenir francia kalligráfus metszette az anyagba.

A palackhoz jár két Richard Hennessy-s krsitálypohár, egy pipetta és egy tartó, melyek tovább fokozzák a konyak kóstolásának élményét. Az ital a gyártó leírása szerint virágos jegyeket, lágy fűszereket, szerecsendiót és édesköményt varázsol a szájba.

A limitált kiadású palack ára 22 000 dollár (8,1 millió forint), és mindössze 110 darab készül belőle, szóval a gyűjtők készíthetik a pénztárcát.

Forrás: Hennessy