Style Erdős Norbert 2024. 08. 12.

Csapj le erre a cipőre, befektetésnek sem utolsó

Nem ez az első Reebok cipő, amelyet egy Alien-film inspirált és most még nem késő lecsapni rá, mert ez tuti, hogy sokat fog érni néhány éven belül.

A Reebok és az Alien-franchise kapcsolata évtizedekre nyúlik vissza (erről később), és most itt az újabb izgalmas projekt: a Reebok a 20th Century Studiosszal karöltve bemutatta az Alien Romulus x Reebok BB 4000 II Mid cipőt, amelyet a legendás sci-fi-filmsorozat következő része, az Alien: Romulus inspirált.

Az új sneaker a Reebok Basketball BB4000 II sziluettjére épül, és teljes bőr felsőrésszel rendelkezik, amelynek kopott, filmes megjelenése autentikus, robusztus külsőt kölcsönöz a cipőnek. A Weyland-Yutani logó is látható rajta, a nyelvén és a sarkán, ami a filmes franchise-ban szereplő fiktív vállalatra utal.

Csapj le erre a cipőre, befektetésnek sem utolsó

Emellett a cipő EVA hab (szivacsos polietilén bélés) középtalppal van felszerelve a kényelem érdekében, valamint szilárd gumitalppal rendelkezik, amely kiindulva a kosaras alapokból, egész jó tapadást biztosíthat. A cipőn elrejtett apró utalások igazi csemegének számítanak, így a gyűjtők és a sorozat rajongói számára kötelező darab lehet.

Csapj le erre a cipőre, befektetésnek sem utolsó

A film egyébként augusztus 14-től látható a hazai mozikban, a cipőt pedig augusztus 27-től lehet rendelni a Reebok hivatalos oldalról, az ára 170 dollár (60 ezer forint).

Csapj le erre a cipőre, befektetésnek sem utolsó

2016-ben adta ki talán a két legmenőbb Alien-sneakert a Reebok. Az alábbi képen látható fekte és sárga cipő új ára 150 ezer forint volt, már sehol nem kapni, kivéve másodkézből. Egy “bontatlan”, soha nem viselt pár, átszámítva 300 ezer forint körül cserél gazdát mostanság, szóval eredeti árának duplájáért.

Csapj le erre a cipőre, befektetésnek sem utolsó

Ha van ilyened, és még te sem viselted, ne most add el, később még nagyobbat lehet szakítani rajta.

De az igazi bomba, a szintén Reebok által, közel tíz éve kiadott Alien Stomper Hi. Ilyen cipőt viselt Ripley (Sigourney Weaver) az 1986-os A bolygó neve: Halál című Alien-filmben, a legendás széria második része. Ez a magas szárú lépő már-már csillagászati árakon cserél gazdát, 1-2 millió forintnak megfelelő összegek között.

Csapj le erre a cipőre, befektetésnek sem utolsó

Az alábbi jelentben láthatjuk is a cipőt,0:30-nál:

 

Forrás: Reebok
Kép(ek) forrása: Reebok