Style Erdős Norbert 2024. 08. 22.

Semmi köze a focihoz Ronaldo új, eszméletlen rekordjának

Cristiano Ronaldo történelmet írt! De ezúttal nem a focipályán, még labda sem kellett hozzá, csak annyi, hogy elindítsa hivatalos YouTube-csatornáját.

Cristiano Ronaldo neve hallatán mindenkinek az jut eszébe, hogy ő az, aki a karrierje során számos futballrekordot megdöntött, és a világ leggazdagabb sportolói között tartják számon. Ám most egy egészen más területen bizonyította hírnevének páratlan erejét:

elindította YouTube-csatornáját, és kevesebb mint 24 óra alatt 18 millió feliratkozót gyűjtött össze, ezzel megszerezve a videómegosztó platina elismerését.

A portugál szupersztár, aki jelenleg az Al Nasszr csapatában játszik, videós csatornájának elindításával szinte azonnal megdöntötte a platform az összes korábbi rekordját. Mindössze egy óra leforgása alatt ő lett a leggyorsabban növekvő csatorna, és 90 perc alatt átlépte az egymillió feliratkozót, ami eddig senkinek nem sikerült. Ezzel Ronaldo bizonyította, hogy nemcsak egy 90 perces futballmérkőzéseken, de a digitális térben is igazi bajnok.

Az Instagramon – ahol 636 millió követővel ő a világ legnépszerűbb felhasználója – örömmel osztotta meg új YouTube-csatornájának indulását:

“Véget ért a várakozás. Végre elindult a YouTube-csatornám! SUUUUbscribe, és csatlakozzatok hozzám ezen az új utazáson”

A csatornán már 13 videó érhető el, amelyek betekintést nyújtanak a focista pazar életébe, és párjával, Georgina Rodríguezzel közös mindennapjaikba.

A YouTube Arany Play Button elismerése az egymillió feliratkozót elérő vagy meghaladó csatornáknak jár, akik általában évek hosszú munkája alatt tudják megszerezni a körülbelül 35×43 centiméteres plakettet, Ronáldónak ez 90 percbe került. De ez még semmi, ugyanis a 10 millió feliratkozó után járó Platina Play Button-hoz sem kellett neki egy napnál több.

 

A több millió YouTube-csatorna közül mindössze 995 érte el ezt a szintet. A YouTube ranglétráján a következő lépcsőfok az Egyedi Alkotói Díj, amelyet az 50 millió feliratkozót meghaladó csatornák kapnak. Látva, hogy Ronaldo csatornája milyen gyorsan növekszik (a cikk írásakor 20,5 millió feliratkozónál tart), nem lenne meglepő, ha hamarosan még Mr. Beast 311 millió feliratkozóval rendelkező csatornáját is lekörözné.

Forrás: https://luxurylaunches.com/
Kép(ek) forrása: Getty Images/Justin Setterfield