Style FIRSTCLASS 2024. 08. 23.

Divatcunami zúdul Magyarországra hamarosan

A jövő hétfőn induló divathéten budapesti helyszíneken és Nyíregyházán több mint 35 változatos programban lehet része a divatszakma iránt érdeklődőknek.

Augusztus 26-án kezdődik a régió egyik legjelentősebb divateseménye, a Budapest Central European Fashion Week (BCEFW). A főváros különböző pontjain megrendezendő izgalmas programok a divathét teljes ideje alatt látogathatók.

A főváros mellett Nyíregyházán is lehetőség van részt venni a BCEFW eseményein, ahol divatkiállítás várja a közönséget. Most először csatlakoztak szakképzési intézmények és diákjaik a programsorozathoz, akik friss látásmódjukkal, kreativitásukkal tovább színesítik azt.

A programok között különösen népszerű a szezonban a fenntarthatóság, tudatosság, technológiai innovációk és a kézművesség témaköre. Tovább márkás, minőségi second hand (használt) és vintage darabok vásárlására is több esemény keretében lesz lehetőség.

A BCEFW alatt számos kiállításmegnyitó, tárlatvezetés és pódiumbeszélgetés várja az érdeklődőket olyan népszerű budapesti helyszíneken, mint a Magyar Zene Háza vagy a Deák Palota. Az eseményeken részt vesznek a divatszcéna hazai képviselői, divat- és kiegészítőtervezők, fotóművészek, sminkesek és stylistok.

A divathét alatt a látogatók exkluzív betekintést nyerhetnek hazai designerek stúdióiba, bemutatótermeibe és pop-up üzleteibe, ahol a szakmai prezentációk, kreatív gondolkodást és alkotást támogató workshopok mellett könnyed hangvételű shopping és koktélpartik, DJ-estek, illetve mini és showcase bemutatók várják az érdeklődőket.

Kép(ek) forrása: Getty Images