Style Fehér Patrik 2024. 09. 06.

Nyújtható, csavarható kijelzőből készítettek ruhát

Az LG új technológiája rögtön egy divatbemutatón debütált, demonstrálva, mire is képes a rendszer valós körülmények között.

Az elmúlt időszakban az LG kijelzőkkel foglalkozó részlege többször is megmutatta, hogy élen járnak az innovációban. Például az átlátszó képernyők terén, legyen szó tévészerű alkalmazásról vagy asztalba épített megoldásról.

A munka persze nem állt le, sőt. Meglepő módon egy divatrendezvényen, a Szöuli Divathéten demonstrálták újdonságukat, az egyszerre nyújtható, csavarható és összehajtható kijelzőjüket. Ezek prototípusa már 2022-ben megjelent, és már akkor is tudta és elbírta azt, hogy 12-ről 14 colosra nyújtják, miközben a felbontás nem romlik, és hozza egy átlagos monitor szintjét.

Nyújtható, csavarható kijelzőből készítettek ruhát

A rendszert most divattervezőkre bízták, akik ruhák különböző részeire, illetve táskákra applikálták a kijelzőket. Ezzel maguk a ruhák és táskák kaptak extra tulajdonságot a szín- és mintaváltás lehetőségével, használat közben pedig megfelelően illeszkednek a testhez.

Nyújtható, csavarható kijelzőből készítettek ruhát

A dél-koreaiak egyébként nagyon bíznak a technológiában. Jól mutatja ezt, hogy az LG mögé beállt a dél-koreai kereskedelmi, ipari és energiaügyi minisztérium és egy ipari technológiai intézet is, melyek a spéci kijelzőben rejlő lehetőségeket vizsgálják és tesztelik. Könnyűsége és vékonysága miatt akár szabálytalan alakú felületeken is alkalmazható a technológia, így a legváratlanabb helyeken is megjelenhet egy nap a rendszer.

Forrás: LG, LG Display