Style Erdős Norbert 2024. 10. 17.

Palvin Barbin hat éve nem volt ilyen fehérnemű

Hat év szünet után 2024-ben visszatért a világ egyik leghíresebb fehérneműbemutatója, a Victoria’s Secret Fashion Show. Igen, a magyar modell is a kifutón volt.

A show-n olyan legendás nevek is részt vettek, mint a 43 éves Alessandra Ambrosio, Adriana Lima, Candice Swanepoel és Josephine Skriver, akik korábban is szerepeltek a márka angyalai között.

Emellett olyan híres modellek is újra a reflektorfénybe kerültek a Victoria’s Secret fehérneműiben, mint Irina Shayk, Taylor Hill, Gigi és Bella Hadid, és persze Palvin Barbara, akik az utolsó, 2018-as bemutató óta a divatvilág csúcsán áll.

Középen Barbi és mellette modelltársai - Fotó: Getty Images/ Victoria's Secret

Középen Barbi és mellette modelltársai – Fotó: Getty Images/ Victoria’s Secret

A Victoria’s Secret

Az amerikai divatmárkát 1977-ben alapítottak San Franciscóban. Kezdetben fehérneműk értékesítésére specializálódott, mára pedig világszerte az egyik legismertebb luxusfehérnemű-márkává nőtte ki magát. Termékei között alsóneműk, hálóruhák, fürdőruhák és kozmetikumok is megtalálhatók.

 

A Victoria’s Secret látványos, évente megrendezett divatbemutatóiról, a Victoria’s Secret Fashion Show-ról lett híres, ahol szupermodellek, az úgynevezett “Angyalok”, viselték a márka fehérneműit és látványos szárnyaikat. Ezek az események nemcsak a divatvilágban, hanem általában a popkultúrában ismertté váltak.

 

Tegyük hozzá: a márkát az elmúlt években kritikák érték a testkép és a diverzitás kérdéseiben, ami változásokat eredményezett a cég arculatában és marketingjében, beleértve a klasszikus bemutatók megszüntetését, a modellek sokszínűségének növelését. Ezért szünetelt 6 évig a show, mely csak most 2024-ben tért vissza.

A Victoria’s Secret sokáig ment az árral szemben, de megtehették, hiszen az eladásaik a kilencvenes évek végére meghaladták az évi egymilliárd dollárt. Ennek ellenére a 2010-es évek közepére egyre inkább egy letűnt korszak szimbólumává vált a márka – a világ megváltozott körülük: a #MeToo-botrány és -mozgalom után a túlszexualizált reklámokkal már kevésbé lehetett hatni a nőkre. Ezek után sokan meg is lepődtek, amikor a VS 2023-ban bejelentette, új bemutatóval készül.

Ez aztán show volt a javából, vissza is nézhetjük:

 

Palvin Barbara és a Victoria’s Secret kapcsolata jelentős mérföldkövet jelentett mid a fiatal modell, mind az amerikai divatcég életében. A VS rohamosan zuhanó számai miatt igazolta le a magyar modellt, az “átlagos nő” megtestesítőjeként. Barbi először 2012-ben szerepelt a Victoria’s Secret Fashion Show-n, amely nagy nemzetközi figyelmet hozott neki. Az áttörés 2019-ben következett be, amikor Palvint a VS hivatalos “Angyalává” választották. Ezzel ő lett az első magyar modell, aki elnyerte ezt a rangos címet, amelyet a divatvilágban különleges elismerésként tartanak számon.

Palvin stílusa és természetes szépsége nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Victoria’s Secret diverzifikálja a modelljeit, és újraértelmezze az “Angyal” fogalmát, nagyobb figyelmet fordítva a sokszínűségre és a különböző testalkatokra.

Ha valamikor, akkor most érdemes végig lapozni a galériát

12 fotó megtekintése
Kép(ek) forrása: Getty Images/Slaven Vlasic/Stringer