Az agresszív viselkedést és a dühkitöréseket eddig leggyakrabban az emberek személyiségéhez kötöttük, azonban nemrég tudósok rájöttek arra, akár a nem megfelelő táplálkozás is okozhat ilyeneket. A Pennsylvaniai Egyetem kutatói ugyanis rájöttek, hogy aki
Akik jártasabbak abban, hogy az egyes ételek miket is tartalmaznak, azok a három kategória közös pontját is megtalálhatták, az omega-3 zsírsavat. A kutatók az összetevőre vonatkozó több mint húsz korábbi kutatás anyagát fűzték össze, vizsgálták és keresték az esetleges le nem szűrt következtetéseket, ebből jöttek rá, hogy az agresszív megnyilvánulások száma 30 százalékkal csökkent mindössze két heti rendszeres omega-3 bevitelt követően.
A zsírsav kapcsán ismert hogy az agyi funkciókat javítja, fejleszti, de a szakértők szerint más mechanizmusokra is hatással lehet, mint a példa mutatja.
Adrian Raine neurokriminológus az egyetem közleményében azt hangsúlyozza, ideje lehet az omega-3-at egyfajta agressziókezelési eszközként is bevetni. Persze azt hozzáteszi, ez nem egy varázseszköz, ami minden agresszióval kapcsolatos problémát megold, de a kutatási eredményeket elnézve segíthet.