Style Fehér Patrik 2024. 09. 27.

Szétkaptak egy autót, hogy gyémántot készítsenek belőle

A Toyota ausztrál részlege úgy ünnepelte egy új modell bevezetését, hogy annak alkatrészeiből készítettek drágakövet, majd azokból különleges ékszereket.

Ausztráliában nemrég bemutatták az új Toyota C-HR modellt, melyet egészen különleges módon ünnepelt meg a japán gyártó. Bevontak ugyanis egy helyi ékszertervezőt, név szerint Millie Savage-et a folyamatba, illetve a gyémántkészítéssel foglalkozóü Heart in Diamond nevű céget.

Utóbbi nem nagy ördöngösség – otthon, a sufniban persze nem lesz drágakövünk, de ipari körülmények között, megfelelő nyomással, hőmérséklettel már igen. Alapanyagnak bármi megfelel, a First Class olvasói már találkozhattak csokiból és virágból készült gyémánttal is.

Szenet tartalmazó alkotóelemek az autóiparban is vannak bőven, így a C-HR alkatrészei között is találtak olyanokat, melyekből gyémántot lehetett kreálni. Az eredményt ezt követően vette kezelésbe az ékszertervező, aki kilenc különféle gyűrűt, egy nyakláncot, egy karkötőt, egy pár fülbevalót, valamint egy fogékszert is készített. Nézd meg őket galériánkban az alábbi képre kattintva!

14 fotó megtekintése

Az aranyat is bőségesen tartalmazó ékszerek nem filléres darabok, az egyes tételek 1200-4900 ausztrál dolláros (295 ezer – 1,2 millió forint) áron kaphatóak.

Forrás: Toyota